Sari la conținut

Peste 70% dintre ambulanțele din România au peste 10 ani vechime. Cea mai uzată ambulanță are un milion de kilometri la bord!

Salvare
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Din cuprinsul articolului

Peste 70% dintre maşinile de salvare din România sunt mai vechi de 10 ani, iar cele mai multe aparate medicale aflate în dotarea acestora sunt defecte. 

Şoferii de pe ambulanţă spun că unele maşini au peste 500.000 de kilometri la bord! Conform legii, aceste vehicule ar trebui să fie casate.

Cea mai uzată ambulanță din România este în dotarea serviciului de la Prahova. A fost fabricată în anul 2007 și are un milion de kilometri. Ultimul raport al Federației Sindicale Ambulanța arată că, în țară, din 2.700 de autospeciale, 1.350 au cel puțin un deceniu.

Gheorghe Chiș, președintele Federației Sindicale „Ambulanța” din România, a avertizat, la Antena 3 CNN, că majoritatea serviciilor publice de Ambulanță din ţară se confruntă cu aceste lipsuri. „Se confirmă ceea ce eu am spus anul trecut când am ieșit public într-un miting de sensibilizare în București. Din păcate, de anul trecut din toamnă nu s-au întâmplat minuni.

Ne găsim într-o situație critică. În acest moment noi lucrăm cu aproximativ 2.000 de mașini din care un procent de 70% sunt depăşite, sunt de peste 10 ani”, a spus Gheorghe Chiș. Problema nu este doar pe partea auto, ci și aparatura medicală este una învechită, potrivit acestuia.

Achiziţia a 122 de ambulanţe de tip A

Cu toate acestea, IGSU a anunţat recent distribuirea a 122 de ambulanţe de tip A2 către serviciile publice de ambulanţă judeţene. Achiziţia a fost făcută din fonduri europene, iar valoarea totală a contractului este de 28.544.577 lei.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel