Sari la conținut

Pesticidele din laptele matern pot duce la mortalitatea infantilă: studiu

Pesticidele din laptele matern pot duce la mortalitatea infantilă: studiu

Un studiu realizat de Spitalul Queen Mary din Lucknow susține că în laptele femeilor însărcinate au fost găsite pesticide care au fost responsabile de moartea a aproape 111 nou-născuți în ultimele zece luni în districtul Maharajganj.

Cercetările efectuate de Spitalul Queen Mary au arătat că pesticidele au fost găsite în laptele femeilor însărcinate. Testele au fost efectuate pe 130 de femei însărcinate vegetariene și non-vegetariene pentru a găsi motivul din spatele morții sugarilor.

Pesticidele din laptele matern pot duce la mortalitatea infantilă

Studiul, care a fost realizat de profesorul Sujata Dev, dr. Abbas Ali Mehndi și dr. Naina Dwivedi, a fost publicat și în Environmental Research General.

Acesta a afirmat că în laptele femeilor vegetariene s-au găsit mai puține pesticide decât la cele non-vegetariene. Cu toate acestea, pesticide au fost încă găsite în laptele matern al femeilor care stau departe de alimente non-vegetariane.

Motivul din spatele pesticidelor din lapte este agricultura chimică, a precizat cercetarea. Diferite tipuri de pesticide și substanțe chimice sunt puse în legumele și culturile verzi. Animalelor li se injectează, de asemenea, suplimente și substanțe chimice care au dus la formarea de pesticide în laptele unei femei care mănâncă alimente non-vegetariane.

Pesticidele prezente în laptele matern al unei femei care mănâncă și carne au fost de trei ori decât cele ale unei femei vegetariene. Cercetarea a mai arătat că, în timp ce un nou-născut nu mănâncă alimente, pesticidele încă ajung în corpul său prin intermediul laptelui mamei.

Laptele matern, care are o anumită cantitate de pesticide prezente în el, a dăunat grav sugarilor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel