Sari la conținut

Petele inestetice de vârstă, care apar pe piele. Nu scapi ușor de ele, care sunt cele mai bune soluții naturale

Petele determinate de vârstă sunt o pacoste. De cele mai multe ori, acestea se instalează definitiv. Pe măsură ce înaintăm in vârstă, pe piele pot apărea pete maronii.

Sunt micii trădători ai anilor din buletin, pe care fie nu vrem să îi recunoaștem, fie chiar nu se văd pe chipul nostru, mai ales dacă știm cum să ne îngrijim pielea și corpul.

Dar avem ac și de cojocul petelor de vârstă. Cel mai adesea, petele de vârstă apar pe mâini și pe față (în special pe frunte), dar şi pe pe gât şi pe decolteu, adică pe zonele expuse frecvent la soare.

Şi asta pentru că principala cauză o reprezintă razele ultraviolete, care determină formarea în exces a melaninei, pigmentul care dă şi culoarea  închisă, maronie, a petelor. În saloanele de cosmetică se folosesc substanțe de albire (tretinoin sau acid retinoic), crioterapie și terapie cu laser, proceduri care pot fi toxice sau pot da alergii.

Plus că sunt destul de costisitoare. Am făcut pentru dv. o selecție a celor mai eficiente zece tratamente naturale care vă scapă de petele maronii.

Rețineți! Protejați-vă pieleaderadiațiileultraviolete (UV), prin aplicarea unei protecții solare pe tot parcursul anului!

Tratamente naturiste împotriva petelor de vârstă

Suc de lămâie

Lămâile conțin vitamina C, care poate albi tegumentele. Puneți suc de lămâie proaspăt pe o dischetă de vată şi frecați zona afectată. Lăsați să se usuce și apoi spălați pata cu apă curată. Repetați zilnic cel puțin două săptămâni, pentru a obține rezultatul dorit. Nu utilizați suc de lămâie dacă aveți pe piele răni deschise sau leziuni. De asemenea, evitați să ieşiți la soare imediat după folosirea sucului de lămâie, deoarece vă poate face pielea fotosensibilă.

Cartofi

Amidonul din cartof ajută la estomparea pigmentării, în timp ce enzimele din el hrănesc și mențin sănătatea epidermei. Rezultatele se văd după câteva săptămâni. Există trei modalități de a-l folosi: • Plasați o felie direct pe petele maronii, lăsați-o câteva minute, apoi spălați locul cu apă călduță; Amestecați un cartof ras cu o linguriță de miere. Aplicați masca pe față și lăsați-o să se usuce, timp de 15 minute. Clătiți folosind apă călduță; Extrageți sucul de la un cartof, adăugați o linguriță de suc de lămâie și un vârf de praf de curcuma, apoi aplicați amestecul pe petele maronii. Lăsați să se usuce, după care clătiți.

Irina Lungu

Storyteller. Redactor medical. Traducător. Lucrez cu cuvintele de când mă știu, ador magia lor. Iubesc traducerile, iar domeniul medical m-a cucerit iremediabil. Vreau să transmit publicului informații relevante, de calitate, care să îi ajute în viața de zi cu zi și în problemele cotidiene cu care se confruntă zilnic. Un om informat va fi un om mai sigur pe sine. La rândul meu, mă ghidez după principiul ”Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume. Toți vor să îi schimbe pe ceilalți, dar uită că schimbarea începe din ei înșiși.”

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel