luni, decembrie 6, 2021

Pfizer Inc (PFE.N) a dat în judecată o angajată pentru că ar fi furat „zeci” de documente confidențiale, inclusiv unele legate de vaccinul său împotriva COVID-19, în timp ce se pregătea să plece la o companie concurentă, potrivit Reuters.

Într-o plângere depusă marți la tribunalul federal din San Diego, Pfizer a declarat că Chun Xiao Li și-a încălcat acordul de confidențialitate prin încărcarea a peste 12.000 de fișiere fără permisiune în conturile și dispozitivele ei personale de pe laptopul ei emis de companie.

Te-ar mai interesa: Vitamina responsabilă pentru combaterea anemiei! A...

Fosta angajată, susține Pfizer, ar fi încărcat peste 12 mii de fișiere într-un drive personal de pe laptopul pus la dispoziție de companie. Printre materialele presupuse a fi fost furate se numără și un caiet de studii care conține evaluări interne, din 24 septembrie 2021, privind vaccinul ARN-mesager dezvoltat cu BioNTech, dar și prezentări legate la anticorpii împotriva cancerului. Anterior, au existat numeroase speculații privind cercetările NioNTech pentru un vaccin, bazat tot pe tehnologia ARN-mesager,

Li „a indus în eroare compania Pfizer cu privire la ceea ce a luat, cum a luat-o, când și de ce a făcut-o și unde pot fi găsite acele fișiere (și posibil altele)”, a spus producătorul de medicamente din New York.

Te-ar mai interesa: Medicul Vasi Rădulescu, despre varianta Omicron: „...

Ulterior plângerii, un judecătorul districtual a emis un ordin de blocare ce interzice fostei angajate a Pfizer să folosească secretele comerciale ale companiei și a permis avocaților Pfizer să examineze conturile și dispozitivele pe care Chun Xiao Li ar fi stocat documentele.

Pfizer a declarat că Chun Xiao Li, directoare asociată pentru statistică cu origini chineze, și-a încălcat acordul de confidențialitate înainte de a demisiona, “probabil pentru a lucra la Xencor”, o companie tot californiană care lucrează în domeniul cercetărilor pentru cancer.

Te-ar mai interesa: Avertisment dur: Următoarea pandemie ar putea fi m...

Xencor nu este inculpat în proces și a refuzat să comenteze.

Pfizer a spus că concurenții au încercat să-și recruteze angajații „necruțător, mai ales în 2021”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri