vineri, iunie 2, 2023

Pfizer lansează un studiu pentru a testa pastila anti-covid la copii. „Pastilele trebuie luate devreme pentru a fi eficiente, în termen de cinci zile de la debutul simptomelor”.

Pastila Pfizer, numită Paxlovid, este deja autorizată pentru utilizare la persoanele cu vârsta de peste 12 ani. Pfizer a anunțat miercuri că a început un studiu clinic care testează pastila antivirală Covid-19 la copii de până la 6 ani.

Te-ar mai interesa: Iată ce se întâmplă cu corpul tău dacă mănânci piz...

Pfizer lansează un studiu pentru a testa pastila anti-covid la copii

Producătorul de medicamente a spus că își propune să înscrie aproximativ 140 de participanți la studiu, care va analiza dacă medicamentul, numit Paxlovid, poate trata în siguranță Covid-ul la copiii care riscă să se îmbolnăvească grav. Paxlovid a fost deja autorizat pentru persoanele cu vârsta de peste 12 ani.

Copiii din studiu vor fi împărțiți în două grupe, în funcție de greutatea lor, care va determina dacă primesc doza autorizată în prezent sau una mai mică. Ambele grupuri vor primi un curs complet de tratament Pfizer, luate sub formă de trei pastile de două ori pe zi timp de cinci zile.

Te-ar mai interesa: Vitamine pentru slăbit. Stimulează metabolismul și...

Tratamentul este un amestec de două medicamente: ritonavir, un medicament pentru HIV utilizat în mod obișnuit, și nirmatrelvir, un antiviral dezvoltat de Pfizer.

Compania a mai spus că se așteaptă să înscrie copii sub 6 ani odată ce oamenii de știință au terminat de a dezvolta o formulă adecvată a pastilei pentru grupa respectivă de vârstă.

„Pastilele trebuie luate devreme pentru a fi eficiente, în termen de cinci zile de la debutul simptomelor”

Datele din studiul Pfizer la adulți au constatat că tratamentul este eficient în proporție de 89% în prevenirea spitalizării sau moartea persoanelor cu risc ridicat de Covid. Chiar dacă acel studiu nu a inclus participanți sub vârsta de 18 ani, Administrația pentru Alimente și Medicamente a autorizat pastilele pentru unii copii cu risc de până la 12 ani.

Te-ar mai interesa: Oboseala persistentă poate fi un semn al bolilor d...

Pastilele trebuie luate devreme pentru a fi eficiente, în termen de cinci zile de la debutul simptomelor.

Antiviralul poate fi deosebit de important pentru copiii imunocompromiși, inclusiv pentru pacienții cu transplant de organe și cei cu cancer și HIV, care sunt expuși unui risc ridicat de boală severă de la Covid și este posibil să nu genereze un răspuns imun puternic din partea vaccinurilor, a spus dr. David Boulware, un medic de boli infecțioase de la Universitatea din Minnesota.

Te-ar mai interesa: Eliminarea acidului uric. Alimente și băuturi reco...

„Vor fi copii pentru care Paxlovid va fi extrem de util și salvator de vieți”, a spus Boulware, potrivit nbcnews.com

Disponibilitatea pastilelor a fost inițial foarte limitată, dar oferta a crescut, deoarece Pfizer a produs mai multe tratamente, iar creșterea omicronilor a scăzut în mare măsură.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private