vineri, iulie 30, 2021

Compania farmaceutică Pfizer a solicitat autorităților de reglementare din SUA aprobarea procedurii de administrare celei de-a treia doze de vaccin persoanelor care au schema completă (ambele doze), a declarat

pentru Reuters  Mikael Dolsten, șeful diviziei de cercetare a Pfizer.

Solicitarea celor de la Pfizer vine după  ce situația din Israel a arătat că persoanele care au primit serul în ianuarie și februarie au acum o protecție de doar 64% în fața variantei Delta.

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) și Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au declarat, totuși, într-o declarație comună că americanii care au fost complet vaccinați nu au nevoie de un vaccin de rapel COVID-19 în acest moment.
Unii oameni de știință au pus, de asemenea, la îndoială nevoia unei

a treia doze de rapel.

Dolsten a declarat că scăderea raportată recent în eficacitatea vaccinului în Israel este înregistrată în principal la persoanele care au fost vaccinate în ianuarie și februarie. Ministerul Sănătății din țară a declarat că eficacitatea vaccinului atât în ​​prevenirea infectării, cât și a dezvoltării simptomelor mai ușoare și medii ale bolii Covid a scăzut la 64%, în iunie, de la peste 95%, după primirea schemei complete.
“Vaccinul Pfizer rămâne extrem de eficient împotriva variantei Delta, dar, după șase luni, există probabil riscul reinfectării pe măsură ce anticorpii,

așa cum s-a prezis, scad”, a spus Dolsten, care a precizat că vaccinul păstrează o eficacitate de 95% împotriva dezvoltării unei forme severe a bolii.

Pfizer nu a publicat întrega cercetare realizată pe persoanele vaccinate din Israel, dar a declarat că acest lucru se va întâmpla în curând.
Am colectat un set restrâns de date, dar consider că tendința este corectă: imunitatea durează șase luni, dat fiind că varianta Delta este cea mai contagioasă variantă pe care am văzut-o, poate provoca infecții și boli ușoare”, a spus Dolsten.

Dolsten a spus că datele timpurii din propriile

studii ale companiei arată că o a treia doză de rapel generează niveluri de anticorpi care sunt de cinci până la zece ori mai mari decât după a doua doză, sugerând că o a treia doză va oferi o protecție îmbunătățită, mai ales pentru persoanele mai vârstnice.

Pfizer intenționează să înceapă în curând un studiu de eficacitate a celei de-a treia doze de rapel pe zece mii de persoane. În același timp, Pfizer și BioNTech proiectează deja o nouă versiune a vaccinului care țintește în mod specific varianta Delta, dar, deocamdată, directorul științific al companiei spune că nu este necesară

schimbarea formulei vaccinului actual.

Ultimele stiri

Parteneri