miercuri, noiembrie 30, 2022

Unii oameni cu o deficiență de vitamina B12 pot descoperi că pielea lor este palidă. Există, de asemenea, o serie de alte semne de anemie cu deficit de vitamina B12 sau de folat de care trebuie să fii conștient, potrivit NHS.

Clinica Mayo spune că anemia cu deficit de vitamine se dezvoltă, de obicei, lent, de la câteva luni până la ani. Sugerează că pielea palidă sau gălbuie poate fi un semn. NHS afirmă, de asemenea, că o nuanță galben pal pe pielea ta poate indica deficiența de vitamine.

Te-ar mai interesa: Cele 3 simptome de CANCER la care trebuie să fii a...

Anemia prin deficit de vitamina B12 este o afecțiune în care organismul tău nu are suficiente celule roșii din sânge, din cauza lipsei de vitamina B12.

NHS avertizează că este important ca anemia cu deficit de vitamina B12 sau folat să fie diagnosticată și tratată cât mai curând posibil, deoarece multe dintre simptome se ameliorează odată cu tratamentul, unele probleme cauzate de afecțiune pot fi ireversibile dacă nu sunt tratate.

„Cu cât starea rămâne netratată mai mult timp, cu atât este mai mare șansa de deteriorare permanentă”, explică organismul de sănătate.

Puteți consulta un medic de familie dacă aveți simptome de anemie cu deficit de vitamina B12 sau folat, deoarece aceste afecțiuni pot fi adesea diagnosticate pe baza simptomelor dumneavoastră și a rezultatelor unui test de sânge.

Te-ar mai interesa: Medic urolog renumit: Majoritatea bărbaților igno...

Dacă deficiența dumneavoastră se datorează unei diete restrictive, puteți solicita sfatul unui nutriționist.

NHS spune că alte simptome generale ale anemiei pot include oboseală extremă, dispnee, senzație de leșin și dureri de cap.

De asemenea, puteți observa că aveți bătăi vizibile ale inimii, că auziți sunete care provin din interiorul corpului, mai degrabă decât dintr-o sursă exterioară, precum și că observați o pierdere a poftei de mâncare și pierderea în greutate.

Te-ar mai interesa: Când știi că durerea în gât este gravă? 4 semne de...

Dacă aveți anemie cauzată de o deficiență de vitamina B12, este posibil să aveți alte simptome care vă afectează comportamentul.

NHS spune că este posibil să observați iritabilitate, depresie, schimbări în modul în care gândiți, simțiți și vă comportați și un declin al abilităților dumneavoastră mentale, cum ar fi memoria, înțelegerea și judecata.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private