marți, iunie 28, 2022

Experții subliniază că pielea palidă nu este uneori o afecțiune gravă care necesită tratament, „cu excepția cazului în care este prezentă și pe buze, limbă, palme, în interiorul gurii sau pe mucoasa ochilor”.

Paloare generalizată se observă în unele părți ale corpului precum față, mucoasa ochilor, interiorul gurii și în unghii, dar se poate suferi și de o „paloare localizată care afectează de obicei doar o extremitate. „, indică Medline Plus.

Te-ar mai interesa: Octavian Jurma: „Școlile sunt zero pregătite...

Potrivit sursei, acestea sunt câteva cauze ale pielii palide:

  • Anemie (pierderi de sânge, alimentație proastă sau boală de bază).
  • Probleme cu sistemul circulator.
  • Şoc.
  • Leșin.
  • Congelare.
  • Hipoglicemie.
  • Boli cronice (pe termen lung), cum ar fi infecția și cancerul.
  • Anumite medicamente.
  • Anumite deficiențe de vitamine.


Când trebuie consultat medicul

Experții mai explică că paloarea poate fi cauzată de o „scăderea aportului de sânge al pielii”. Ei atrag atenția că această afecțiune poate fi cauzată de „o reducere a numărului de globule roșii (anemie)”.

Trebuie consultat medicul atunci când paloare generalizată apare brusc. „Poate fi necesară o intervenție de urgență pentru a menține circulația adecvată”.

Pe de altă parte, experții recomandă prudență atunci când paloarea este însoțită de alte simptome, cum ar fi „scurtarea respirației, sânge în scaun sau alte simptome inexplicabile”.

Te-ar mai interesa: Dieta minune a călugărilor japonezi: 10 kilograme ...

Când cauza paloarei se datorează anemiei, ziarul spaniol Mundo Deportivo explică, în secțiunea de sănătate, că există mai multe fructe care ajută la combaterea bolii, precum portocalele și lămâile, deoarece au un conținut ridicat de vitamina C și aceasta îmbunătățește absorbția fierului prezent în alimentele de origine vegetală.

În plus, prunele sunt ideale pentru persoanele care au anemie, deoarece au mult fier, iar organismul folosește fier pentru a produce hemoglobină.

Te-ar mai interesa: 3 motive pentru care câștigăm mai multă grăsime ab...

În mod similar, căpșunile sunt bune și pentru că au fier, vitamina C și acid folic, iar acestea ajută la prevenirea anemiei.

Smochinele au conținut ridicat de fier

O altă recomandare sunt smochinele, deoarece au și un conținut ridicat de fier. Un alt fruct ideal pentru anemie este mărul, deoarece este un aliment bogat în vitamina C și A, precum și în potasiu.

O altă cauză a pielii palide poate fi hipoglicemia, care „apare atunci când cantitatea de glucoză din sânge este scăzută”.

Te-ar mai interesa: Să ne îngrijorăm? Când ajunge iodura de potasiu în...

Această boală declanșează paloare la pacienții care suferă de ea și poate fi însoțită de alte simptome precum „transpirație, tahicardie, anxietate și tremor”. Specialiștii recomandă să solicitați imediat asistență medicală.

Hipotermia și degerăturile apar atunci când temperatura corpului scade sub 35 de grade Celsius, determinând eșecul mecanismului corpului de menținere a căldurii corpului.

Te-ar mai interesa: Alungă senzația de foame cu aceste alimente...

Experții subliniază că trebuie solicitată imediat asistență medicală atunci când paloarea este însoțită de simptome precum „un tip de sângerare, palpitații, tensiune arterială scăzută, oboseală sau orice alt simptom care generează alarmă”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private