Sari la conținut

Pielea uscată și pruritul, semne ale unor probleme grave de sănătate

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
suferinţele de la nivelul pielii

Dincolo de a fi o problemă de estetică, pielea uscată poate ascunde anumite probleme de sănătate, care necesită îngrijire adecvată. În cele mai multe cazuri, deshidratarea și aerul uscat ar putea fi cauzele unei pieli uscate.

Potrivit Womansworld, în majoritatea cazurilor, pielea uscată este o consecință a modului de îngrijire și a factorilor de mediu. Ar putea fi cauzată de expunerea îndelungată la frig sau la soare, de folosirea produselor de îngrijire necorespunzatoare sau de o proastă hidratare. De asemenea, factori de risc sunt fumatul, hipotiroidismul, dar și alimentația dezechilibrată.

Pielea uscată și pruritul, semne ale unor probleme grave de sănătate

Dar când este asociată cu prurit, acesta este semnul unor probleme mai grave de sănătate. Astfel există unele probleme de sănătate care pot duce la uscăciunea pielii. Cea mai gravă este boala de rinichi.

Citeste si:

Rinichii joacă mai multe roluri-cheie în funcționarea organismului, inclusiv în filtrarea sângelui și reglarea echilibrului de nutrienți, cum ar fi calciul și potasiul. A avea niveluri stabile de nutrienți în organism ajută la menținerea unei pieli hidratate și sănătoase în mod natural. Dar când rinichii nu funcționează cum trebuie, încep să apară dezechilibre în cantitatea de minerale și nutrienți din sânge, ceea ce poate duce la apariția unor boli de rinichi.

Unul dintre simptomele foarte vizibile ale funcției renale deficitare este aspectul pielii, care își pierde elasticitatea, fiind însoțită adesea de prurit și descumare.

Academia Americană de Dermatologie spune că următoarele simptome legate de piele pot fi semne ale acestei boli:

– Pielea aspră și solzoasă
– Pielea care se crapă ușor
– Apariția pe piele a unor solzi asemănători cu ai peștelui

Aceste simptome deranjante pot afecta, de asemenea, diferite părți ale corpului și pot apărea oricând. Ținând cont de aceste semne, puteți să descoperiți imediat această afecțiune.

Părți ale corpului afectate de prurit când aveți probleme cu rinichii

Boala de rinichi afectează fiecare om în mod diferit. Uscăciunea și pruritul pot apărea pe tot corpul sau în zone specifice, cum ar fi spatele sau brațele.

Adulții în vârstă prezintă un risc mai mare de a dezvolta boli de rinichi, așa că dacă suferiți de prurit și piele uscată ar trebui să vă faceți anumite analize. Între timp, modificări simple ale dietei, cum ar fi consumul mai mare de ceai verde, pot contribui în mare măsură la îmbunătățirea sănătății rinichilor. Și mai important este să vă asigurați că rămâneți în permanență hidratat. Iar apa rămâne cea mai bună modalitate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.