Sari la conținut

Pierdere grea pentru medicina mondială! A murit Luc Montagnier, laureat al premiului Nobel pentru descoperirea virusului HIV

Laureatul Premiului Nobel

Pierdere grea pentru medicina mondială! A murit Luc Montagnier, laureat al premiului Nobel pentru descoperirea virusului HIV.

Anunțul a fost făcut de primarul Parisului, Jean-Christophe Fromantine, joi, 10 februarie. Francezul Luc Montagnier, laureat al premiului Nobel pentru Medicină pentru descoperirea virusului HIV, care provoacă SIDA, a murit marţi la vârsta de 89 de ani la spitalul american din Neuilly-sur-Seine, lângă Paris.

Pierdere grea pentru medicina mondială! A murit Luc Montagnier, laureat al premiului Nobel pentru descoperirea virusului HIV

Montagnier avea 89 de ani şi, în 2008, împreună cu profesorul Françoise Barré-Sinoussi şi cu virologul german Harald zur Hausen, a primit Premiul Nobel pentru Medicină pentru că a descoperit virusul HIV. Recent, Montagnier îmbrăţişase poziţiile No Vax.

Născut la 18 august 1932 în Chabris, un orăşel situat în Centre-Val de Loire, a fost director emerit al Centre national de la recherche scientifique şi al Unităţii de Oncologie Virale a Institutului Pasteur din Paris, unde, în 1983, împreună cu Francoise Barre’-Sinoussi, a descoperit virusul HIV.

Potrivit Reuters, pentru această descoperire, Montagnier a câştigat Premiul Nobel pentru Medicină, în 2008. Foarte stimat, omul de ştiinţă a lucrat cu cele mai mari institute ştiinţifice din lume.

Pe lângă faptul că era director emerit al CNRS şi profesor la Institut Pasteur, a fost director al Centrului de Biologie Moleculară şi Celulară de la Queens College al Universităţii City din New York, director al unui institut de cercetare la Universitatea Jiao-tong din Shanghai.

Munca lui a primit nenumărate premii şi onoruri

Luc Montagnier a devenit o figură controversată în ultimii ani după mai multe luări de poziţie care au stârnit discuţii aprinse şi i-au adus condamnarea unora dintre colegii săi.

După declaraţii repetate din 2017 împotriva vaccinurilor, el a venit în ultimii doi ani cu ipoteze despre coronavirusul responsabil de pandemia de COVID-19 ce au fost considerate controversate de comunitatea ştiinţifică.

Montagnier, care a stârnit controverse în 2020 după ce a declarat că în opinia sa coronavirusul a fost creat într-un laborator din China, s-a născut în 1932 în Franţa şi a obţinut un doctorat în virologie la Universitatea din Paris.

El a devenit apoi directorul Fundaţiei Mondiale pentru Cercetarea şi Prevenirea SIDA

Luc Montagnier a făcut descoperiri semnificative cu privire la natura virusurilor şi a contribuit la înţelegerea modului în care virusurile pot altera informaţia genetică a organismelor gazdă.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: