Sari la conținut

Pierdere uriașă pentru România. A murit un doctor de excepție

doliu
sursa foto: retete si vedete
doliu in lumea medicala

Profesorul Tiberiu Bățagă, șeful Clinicii de Ortopedie-Traumatologie din cadrul Spitalului Clinic de Urgență al Județului Târgu Mureș, s-a stins din viață.

„Dumnezeu să îl odihnească în pace pe Prof. Univ. Dr. Tiberiu Bățagă! Cuvintele sunt prea puține pentru a-mi putea exprima durerea la trecerea în neființă a prietenului, profesionistului, OM-ului. Sincere condoleanțe familiei! Bunul Dumnezeu să il odihnească în pace!”, a scris Florin Buicu pe Facebook.

A murit un doctor de excepție

Este primul ortoped român admis ca membru al Comitetului ISAKOS pentru artroplastie de genunchi, scrie Dcnews.

Doctorul Tiberiu Bățagă, șeful Clinicii de Ortopedie-Traumatologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență din Târgu Mureș, a fost primul ortoped român acceptat ca membru al Comitetului de Artroplastie de Genunchi ISAKOS, la cel de-al 14-lea Congres Bienal al Societății Internaționale de Artroscopie, Chirurgie de Genunchi și Medicină Ortopedică Sportivă, desfășurat la Boston, SUA.

Congresul ISAKOS reprezintă una dintre cele mai importante reuniuni internaționale ale specialiștilor ortopezi. Acest eveniment le oferă participanților o ocazie unică de a împărtăși, discuta și învăța despre cele mai recente evoluții în domeniul artroscopiei, al chirurgiei genunchiului și al medicinei sportive.

a murit tiberiu bataga
foto: dcnews

Tiberiu Bățagă a murit

Profesorul Tiberiu Bățagă anunța în luna mai, în deschiderea Cursului Internațional de Ortopedie pe care îl organizează la Târgu Mureș de opt ani, că ortopedia mureșeană a obținut recunoașterea din partea a două organisme mondiale ESSKA și ICRS. Acreditarea ISAKOS a început în luna iunie.

“Viitorul sună bine, cu condiţia ca toţi cei care sunt în zona de administraţie şi în zona de suport a Ministerului Sănătăţii să sprijine aceste lucruri, pentru că altfel este foarte, foarte greu (…) Nu cerem foarte mult, doar faptul ca tot ce s-a construit să fie sprijinit şi să putem să ducem mai departe lucrurile împreună cu UMFST Târgu Mureş. Până la urmă direcţia pe care ne îndreptăm prin aceste recunoaşteri internaţionale – ESSKA, ICRS şi urmează ISAKOS (International Society of Arthroscopy, Knee Surgery and Orthopaedic Sports Medicine) – este de a înfiinţa un centru de excelenţă FIFA la Târgu Mureş. Avem toate aceste recunoaşteri internaţionale, este o echipă de valoare şi avem sprijinul UMFST, al domnului rector, profesorul Azamfirei. Dar ceea ce este cel mai important, este faptul că Târgu Mureşul ar putea să fie în Europa Centrală singurul centru care, dată fiind această recunoaştere a celor trei societăţi, va fi piesa de schimb în care vom juca pe toate planurile şi în domeniul cercetării şi în domeniul educaţiei”, spunea dr. Tiberiu Băţagă în mai 2023.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.