Sari la conținut

Ce anticoncepționale ar trebui să evitați dacă nu vreți să faceți diabet

Atenție la metoda de contracepție pe care o folosiți. Femeile supraponderale sau obeze ar trebui să evite anticoncepționalele orale.

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Southeen California, unele dintre metodele contraceptive pe bază de hormoni cresc riscul de diabet în cazul femeilor care au probleme cu greutatea.

Pentru demonstrarea teorie, oamenii de știință au făcut un studiu care a inclus femei supraponderale. Acestea au fost împărțite în 3 grupuri, în funcție de metodele contraceptive pe care le folosesc: primul grup a cuprins participantele foloseau prezervative , în al doilea grup erau cele care foloseau injecții cu  progestin, iar în ultimul grup erau cele care aveau dispozitive contraceptive pe bază de hormoni implantat sub piele.

Citeste si:

Progestinul este varianta sintetică a progesteronului, un hormon sexual feminin care joacă un rol important în concepție.

Rezultatele studiului au demonstrat că femeile care foloseau contraceptive hormonale implantate sub piele aveau un nivel al glucozei crescut cu 10% , iar în cazul celor care foloseau contraceptivele pe bază de progestin, nivelul zahărului era mai mare cu 5% decât în cazul celor care foloseau prezervative.

,,Atât progestinul injectabil cât și dispozitivul contraceptiv implantat sub piele pot cauza schimbări ale metabolismului care pot interacționa cu asimilarea glucozei în organism, spune dr. Penina Segall-Gutierrez.

Femeile obeze sunt sfătuite să evite, de asemenea contraceptivele pe bază de estrogen deoarece, acestea cresc riscul formării cheagurilor de sânge.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.