Sari la conținut

Pisica, „doctorul” din casa ta de care NU știai. Beneficii surprinzătoare pentru sănătatea omului

pisica
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
De ce să ai o pisică în casă? Beneficii de care nu știai

Pisica, beneficii surprinzătoare pentru sănătatea omului. Pisicile nu sunt doar animale de companie adorabile. Prezența lor în casele noastre poate aduce și o serie de beneficii surprinzătoare pentru sănătatea umană.

De la reducerea stresului și anxietății la îmbunătățirea sănătății inimii și a sistemului imunitar, aceste feline jucause au multe de oferit pe lângă compania lor plină de afecțiune. Prin urmare, nu este de mirare că sunt considerate unele dintre cele mai iubite animale de companie din lume.

Pisica
Sursa foto: Pixabay

De ce să ai o pisică în casă? Beneficii ale sănătății mentale

  • Reducerea stresului și anxietății: Interacțiunea cu o pisică poate scădea nivelurile de cortizol, hormonul stresului, și poate promova starea de calm și relaxare.
  • Combaterea singurătății: Pentru persoanele care trăiesc singure, compania unei pisici poate oferi un sentiment de conexiune și confort emoțional.
  • Îmbunătățirea stării de spirit: Jucăușe și adorabile, pisicile pot aduce zâmbete și bucurie în viața cotidiană, ajutând la îmbunătățirea stării de spirit.

Beneficii pentru sănătatea fizică

  • Reducerea riscului de boli cardiovasculare: Studiile au arătat că proprietarii de pisici au un risc mai scăzut de boli cardiovasculare, inclusiv hipertensiune arterială și accident vascular cerebral.
  • Îmbunătățirea calității somnului: Prezența unei pisici în dormitor poate contribui la un somn mai odihnitor și mai relaxant.
  • Consolidarea sistemului imunitar: Expunerea la alergeni de la pisici în cantități mici poate ajuta la construirea unei rezistențe mai mari la alergii și infecții.
pisica
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Beneficii pentru copii

  • Dezvoltarea empatiei și responsabilității: Crescând cu o pisică, copiii învață să își asume responsabilitatea pentru binele altui ființă și să dezvolte empatie față de animale.
  • Reduzerea riscului de alergii: Potrivit unui studiu, experiența timpurie cu pisicile poate ajuta la reducerea riscului de dezvoltare a alergiilor și a astmului în copilărie.
  • Sprijin emoțional: Îmbrățișarea unei pisici oferă sprijin emoțional copiilor care se confruntă cu sentimente de singurătate, teamă sau furie.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel