Sari la conținut

Plan secret conceput de fenicieni. Crește imunitatea

Plan secret conceput de fenicieni. Crește imunitatea, curăță sângele și te ajută să pierzi multe kilograme. Ingredientul secret folosit de libanezi este ieftin și poate fi introdus în alimentație de oricine.

Plan secret conceput de fenicieni

Potrivit specialiștilor, pătrunjelul este ingredientul secret cu efecte benefice asupra corpului uman. O cură de 7 zile cu pătrunjel, resursă de vitamina C, va crește imunitatea, curăță sângele și te ajută să pierzi grăsimea acumulată din jurul taliei.

Medicament natural valoros

Pătrunjelul, o plantă erbacee legumicolă, cu tulpina înaltă, cultivată pentru rădăcina pivotantă, albă și pentru frunzele ei aromate, întrebuințate în alimentație și în medicina populară, este un medicament natural valoros,  bogat în vitaminele C, A, dar are și fier, mangan. Mai mult, sucul de pătrunjel este de real ajutor în cazul hepatitelor B și C, dar și altor afecțiuni.

În afară de rolul său în menținerea sănătății oaselor și a inimii, vitamina K este esențială pentru coagularea sanguină corectă, ceea ce poate ajuta la prevenirea sângerării excesive. Numai două linguri (8 grame) de pătrunjel livrează mai multă vitamină K decât aveți nevoie într-o zi.

Pătrunjelul este de 4 ori mai bogat în vitamina C

Experții spun că pătrunjelul este de 4 ori mai bogat în vitamina C decât portocala, iar fier conține mai mult decât are spanacul. De asemenea, pătrunjelul are un conținut scăzut de calorii, dar este bogat în substanțe nutritive importante, precum vitaminele A, K și C.

Rețetă tabbouleh

Secretul reușitei salatei tabbouleh stă în tocarea cât mai măruntă a ingredientelor. Pentru pregătirea salatei de pătrunjel, se vor toca frunzele și codițele fragede de la șase legături, după care se adaugă o cantitate egală de frunze de mentă tocate la fel de mărunt, o lingură de grâu hidratat în apă timp de 30 de minute și pisat, o roșie mare tăiată cubulețe și zeama de la o lămâie.

Salata se mănâncă pe parcursul zilei, ori de câte ori senzație de foame se face resimțită.

Plan pe o săptămână:

  • La micul dejun – cu o ceașcă de cafea neagră sau un fruct
  • La prânz – cu un piept de pui (fiert sau la grătar), o pară sau un măr
  • La masa de seară – cu un ou fiert, un măr și un morcov ras

Pe parcursul acestei săptămâni se vor consuma minimum 2 litri de lichide (ceai neîndulcit, borș crud sau apă), evitându-se complet sucurile.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel