joi, octombrie 6, 2022

Medicii lansează un avertisment crunt cu privire la un obicei alimentar: Îmbătrânește creierul

Recent, oamenii de știință au descoperit  de ce creierul uman îmbătrânește mai repede când oamenii consumă alimente prăjite, dulciuri, carne roșie și procesată, lactate grase. Studiul a fost publicat publicat în revista „Alzheimerʼs&Dementia: The Journal of the Alzheimerʼs Association”.

Te-ar mai interesa: Trauma care a marcat-o pe Camilla. Și-a privit mam...

Oamenii de știință au demonstrat cât de pericoloase sunt pentru sănătate unele obiceiuri alimentare.

Respectarea strictă a unei diete mediteraneene

Studiul a urmărit efectul alimentelor din „dieta occidentală” la adulții vârstnici. Acestea includ alimente prăjite, dulciuri, carne roșie și procesată, lactate grase.

Alimente care întineresc creierul cu 5,8 ani

Respectarea strictă a unei diete mediteraneene constând în legume, fructe, cereale integrale, pește, ulei de măsline, nuci, semințe, zazavaturi și limitând celelalte alimente face creierul să fie cu 5,8 ani mai tânăr, au spus oamenii de știință.

Participanți au respectat un regim mediteraneean timp de aproape 20 de ani. La fiecare trei ani au oferit detalii despre frecvența consumului unor alimente.

Te-ar mai interesa: Guma de mestecat. Mihaela Bilic: Remediu împotriva...

Cercetătorii au constatat că „particpanții cu declin cognitiv mai redus pe parcursul anilor de studiu au fost cei care au urmat cel mai îndeaproape dieta mediteraneeană, totodată limitând alimentele din dieta occidentală, în timp ce participanții mai înclinați spre dieta occidentală nu au înregistrat vreun beneficiu al alimentelor sănătoase la încetinirea declinului cognitiv”.

Te-ar mai interesa: Medicii avertizează: Sedentarismul UCIDE...

Rezultate similare au fost constatate în studii privind alte diete, ca DASH, medicul Puja Agrawal, epidemiolog nutriționist.


Declin cognitiv mai rapid la vârste mai avansate

„Alte studii au arătat că alimente precum: prăjelile, carnea roșie și procesată, consumul de cereale diverse sunt asociate cu inflamație mai mare și declin cognitiv mai rapid la vârste mai avansate.

Cu cât mai mult putem introduce zarzavaturi verzi, legume, fructe de pădure, ulei de măsline și pește în dietă, cu atât mai bine va fi pentru corpurile și creierele noastre care îmbătrânesc”, afirmă Puja Agrawal.

Te-ar mai interesa: Ce spune prenumele despre tine. Numerolog: Fiecare...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private