Sari la conținut

Planta care ajută la combaterea bolii Alzheimer și la ameliorarea durerilor de cap

Alzheimer este o degenerare ireversibilă a creierului care provoacă tulburări ale memoriei, abilităților cognitive, personalității și altor funcții care duc în cele din urmă la moarte ca urmare a unei opriri complete a creierului. Această condiție este cea mai comună formă de demență.

Persoanele cu vârsta de peste 60 de ani sunt mai susceptibile de a suferi de un anumit tip de demență, cu toate acestea, persoanele mai tinere sunt, de asemenea, expuse riscului de a dezvolta aceste boli. În prezent nu există medicamente care să vindece acest tip de boală, totuși, se pot lua măsuri preventive și includ rețete naturale.

Roinița este o plantă medicinală bogată în compuși fenolici și flavonoide, asta înseamnă că are proprietăți antispastice, analgezice, antiinflamatorii și antioxidante. Aceste tipuri de proprietăți sunt cheie pentru tratarea diferitelor probleme de sănătate.

Tu Saudé a făcut o descriere a proprietăților acestei plante și a modului în care poate fi de ajutor în caz de dureri de cap severe, de exemplu.

„Melisa poate fi, de asemenea, de ajutor în tratarea durerilor de cap, mai ales dacă acestea apar ca urmare a stresului. Deoarece conține acid rosmarinic și proprietăți analgezice, relaxante și antiinflamatorii, poate ajuta la relaxarea mușchilor, la eliberarea tensiunii și la relaxarea vaselor de sânge tensionate, ceea ce poate ajuta la ameliorarea durerilor de cap.

Planta care ajută la combaterea bolii Alzheimer

În cazul Alzheimer, această plantă medicinală poate fi un mare aliat pentru a încetini procesul degenerativ al creierului, în ceea ce privește proprietățile roiniței împotriva bolii Alzheimer, Tu Saudé a oferit și detalii despre modul în care poate funcționa.

„Anumite studii arată că compușii fenolici din melisa, precum citralul, pot inhiba colinesteraza, o enzimă responsabilă de descompunerea acetilcolinei, care este un neurotransmițător important pentru memorie. Persoanele cu Alzheimer au de obicei o scădere a acetilcolinei, ceea ce provoacă pierderea memoriei și scăderea capacității de învățare.

Studiile citate de Tu Saudé mai arată că administrarea de melisa timp de 4 luni poate reduce agitația, poate îmbunătăți raționamentul și poate reduce simptomele unor boli precum Alzheimer.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel