Sari la conținut

Planta care favorizează circulația la nivelul picioarelor și previne formarea cheagurilor

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Cum se formează cheagurile de sânge

Din cuprinsul articolului

Există momente în care puteți simți simptome precum oboseală, stres, frig, crampe, umflături sau furnicături la nivelul picioarelor. Dacă vă confruntați cu oricare dintre aceste stări, este posibil să aveți probleme de circulație la nivelul membrelor inferioare.

Cauzele pot fi diverse. Potrivit portalurilor specializate pe picioare, unele dintre acestea se pot datora unor obiceiuri de viață proaste, precum consumul de alcool, fumatul, nivelul ridicat de colesterol, probleme de hipertensiune, supraponderalitate, nivel ridicat de stres, boli precum ateroscleroza, consumul de alimente cu exces de sodiu, zahăr sau grăsimi saturate.

La fel ca multe aspecte ale sănătății, există modalități de a atenua, îmbunătăți și diminua problemele de circulație la nivelul picioarelor. Primul lucru pe care ar trebui să îl faceți întotdeauna este să consultați un specialist pentru un diagnostic și un tratament detaliat.

Acum, un alt factor de luat în considerare este că obiceiurile trebuie să se schimbe. Mai multe dintre cauzele unei circulații sanguine deficitare la nivelul picioarelor sunt consecințele unui stil de viață nesănătos. De aceea, schimbarea dietei cu una echilibrată, cu un aport de grupe de alimente bogate în vitamine și minerale, poate face diferența.

O altă schimbare care poate fi implementată este să nu mai fiți sedentari. Ritmul agitat al vieții și obligațiile de la locul de muncă pot face ca activitatea fizică să treacă în plan secund. Cu toate acestea, este necesar să vă organizați ziua astfel încât exercițiile fizice să facă parte din rutina zilnică.

Există o mare varietate de produse naturale. Adevărul este că natura este în centrul atenției datorită beneficiilor pe care le oferă fructele, legumele și plantele atunci când sunt încorporate în dieta zilnică.

Printre această diversitate, există o plantă care poate ajuta la tratarea circulației deficitare: Centella asiatica. Această plantă străveche are multiple beneficii pentru sănătate, dintre care unul este acela de a îmbunătăți circulația.

Proprietățile centella asiatica

Centella asiatica este o plantă folosită în medicina tradițională asiatică și africană. Este folosită în această parte a lumii de peste 3.000 de ani pentru numeroasele sale proprietăți cicatrizante, antiinflamatorii, anticoagulante și digestive, printre altele.

Potrivit unor relatări, mai este numită și iarba tigrului, deoarece legendele spun că un tigru și-a vindecat odată rănile tăvălindu-se în aceste plante. Astfel de povești au făcut ca proprietățile sale să fie lăudate în Asia, Africa și în restul lumii.

Unii îl folosesc pentru a vindeca rănile, alții, bolile de piele. Și a avut efecte pozitive asupra persoanelor care suferă de lepră, asupra celor cu probleme de stomac. Alții îl folosesc ca tonic și ca relaxant. Alții îl folosesc pentru circulație. Mai multe site-uri de specialitate evidențiază printre beneficiile sale întărirea pereților venoși și stimularea circulației sângelui.

Printre beneficiile centellei asiatice se numără și puterea sa de vindecare. De aceea, este utilizată pe scară largă pentru răni și cicatrici ale pielii. Este, de asemenea, un antioxidant, care ajută la regenerarea celulelor, la încetinirea procesului de îmbătrânire și la îmbunătățirea stării generale de sănătate. Este, de asemenea, un aliat pentru arsuri și iritații, deoarece are un efect calmant.

Această plantă poate fi folosită direct în forma sa naturală, adică folosind frunzele pentru problemele pielii, dar puteți prepara și un fel de unguent sau îl puteți cumpăra de pe piață. Cu toate acestea, una dintre cele mai bune modalități de a o folosi este să o luați sub formă de infuzie. Aceasta se prepară cu apă caldă și se lasă la infuzat câteva minute înainte de a o bea.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel