Sari la conținut

Planta care luptă împotriva cancerului, reduce rapid nivelul zahărului din sânge cu 25 la sută

DIABETUL continuă să epuizeze resursele medicale la nivel mondial, deoarece este indisolubil legat de o serie de alte boli. Aderarea la o dietă hipoglicemică oferă cele mai bune șanse de a evita boala. S-a dovedit că o plantă care scăde colesterolul reduce nivelul de sânge cu 25% atunci când este consumată frecvent.

Diabetul se dovedește a fi o provocare de netrecut pentru serviciile de sănătate, ratele crescând la maxim. Cercetătorii au indicat că creșterea numărului de cazuri de obezitate este o cauză majoră a crizei diabetului, dar aportul ridicat de zahăr este un alt vinovat. Din fericire, unele alimente au efecte puternice de scădere a glicemiei, iar o plantă s-a dovedit a scădea nivelurile cu 25% atunci când este consumată în mod regulat.

Planta este recunoscută în principal pentru proprietățile sale anticancerigene, cu un șir de studii care arată că este capabilă să inhibe proliferarea celulelor maligne.

Dar condimentul comestibil are beneficii care se extind cu mult dincolo de proprietățile sale anticancerigene, iar unii cercetători au sugerat că poate preveni și diabetul.

Un studiu publicat în Jurnalul European de Nutriție Clinică confirmă astfel de afirmații, arătând că nivelurile de zahăr din sânge scad semnificativ după consumul de schinduf.

Echipa de cercetare a remarcat:

„Dieta cu schinduf a redus semnificativ glicemia a jeun și a îmbunătățit testul de toleranță la glucoză.

A existat o reducere cu 54% a efortului urinar de glucoză în 24 de ore. Colesterolul total seric LDL,  colesterolul VLDL și trigliceridele au fost, de asemenea, reduse semnificativ.

Fracția de colesterol HDL, totuși, a rămas neschimbată. Aceste rezultate indică utilitatea semințelor de schinduf în gestionarea diabetului.”

Cercetările sugerează că aceste efecte sunt atribuite fibrei solubile a condimentului, care ajută la scăderea zahărului din sânge prin decelerarea absorbției carbohidraților.

Cercetătorii au remarcat în altă parte în lucrare: „Dieta schinduf a redus semnificativ glicemia în jeun și a îmbunătățit testul de toleranță la glucoză, iar colesterolul LDL și trigliceridele au fost toate reduse semnificativ.”

Studiul a fost realizat pentru a evalua efectele de scădere a colesterolului și a zahărului din sânge ale schindufului pe parcursul a opt săptămâni.

Pacienților cu diabet li s-au administrat zilnic 10 grame de semințe de schinduf pudră amestecate cu iaurt sau înmuiate în apă fierbinte.

Cercetătorii au continuat: „Descoperirile au arătat că zahărul din sânge (FBS), trigliceridele (TG) și colesterolul cu lipoproteine cu densitate foarte scăzută (VLDL) au scăzut semnificativ (25 la sută, 30 la sută și, respectiv, 30,6 la sută) după ce au luat semințe de schinduf înmuiate în apa fierbinte.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel