vineri, august 19, 2022

Dacă ai fi trăit în China acum o mie de ani și ai avut febră, inflamație sau malarie, un ceai făcut dintr-o plantă cu flori numită Artemisia annua ar fi putut fi tratamentul tău. Poate o cunoști mai bine sub denumirea de pelin dulce.

Planta conține un compus numit artemisinină. Este baza unui medicament împotriva malariei numit artesunat pe care medicii îl prescriu astăzi.

Potrivit Realitatea, plantă care se găsește și în România, poate distruge până la 98% din celulele canceroase, în doar 16 de ore.

Te-ar mai interesa: Alexandru Rafila, acuzat că a dat „ca hoțul” 21 de...

Unii oameni cred că artemisinina poate fi o alternativă la tratamentele mai agresive pentru cancer. În timp ce celulele canceroase devin adesea rezistente la majoritatea medicamentelor pentru chimioterapie, acest lucru nu pare să se întâmple cu artemisinina. Și, spre deosebire de multe tratamente pentru cancer, artemisinina nu este toxică. De asemenea, este ieftină și ușor de consumat.


Ce ar putea face?

Celulele canceroase se bazează pe fier pentru a se răspândi. Când fierul și artemisinina intră împreună într-o celulă canceroasă, formează atomi numiți radicali liberi care ucid celulele canceroase fără a le dăuna pe cele normale.

Te-ar mai interesa: Elena Udrea: Cer să fiu declarată nebună și lipsit...

Studiile arată că artemisinina poate încetini răspândirea tumorilor. De asemenea, ar putea cauza celulelor canceroase: autodistrugere, stoparea răspândirii, tăierea de aprovizionare cu sânge.

Funcționează?

Webmd scrie că au existat doar câteva studii clinice mici care au analizat rolul artemisininei în tratarea cancerului. Cercetările efectuate au folosit artemisinina împreună cu îngrijirea obișnuită a cancerului, nu ca alternativă.

Te-ar mai interesa: Adevărul despre capacul galben al băuturilor răcor...

Avem nevoie de mai multe cercetări pentru a ști cu siguranță dacă ne poate ajuta. Până acum, aceste mici studii îi fac pe unii experți să se simtă optimiști cu privire la rolul său potențial ca tratament pentru unele tipuri de cancer, inclusiv:

Colorectal. Într-un studiu efectuat pe 20 de persoane cu cancer de colon, nouă au fost tratate cu artesunat, în timp ce restul nu. Cei care au primit artesunat au murit cu 12% mai multe din celulele canceroase decât cei care nu au primit.

Te-ar mai interesa: Cancer de piele: Simptomul care poate apărea sub b...

Melanomul. Atunci când este luat în combinație cu un al doilea medicament, artesunatul s-a arătat promițător pentru persoanele cu melanom al ochiului care s-a răspândit. O persoană era încă în viață la 47 de luni după ce a aflat că are această formă de cancer de piele. Prin comparație, supraviețuirea pentru acest tip de cancer este de obicei de aproximativ 2-5 luni.

Cancer de plamani. Cercetătorii au urmărit 120 de cazuri de cancer pulmonar avansat fără celule mici. Persoanele tratate cu o combinație de artesunat și chimioterapie și-au văzut cancerul progresând mai lent decât cei dintr-un al doilea grup care nu au luat aceste medicamente împreună.

Te-ar mai interesa: Poliomielita, risc de reapariție după trei decenii...

Cancer de col uterin avansat: Medicii au tratat 10 femei cu o formă de artemisinină timp de 28 de zile. Cele 10 femei au intrat în remisie și au văzut simptome precum durerea și scurgerile vaginale dispărând.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private