Sari la conținut

Planta care previne accidentele vasculare cerebrale. Nutriționist: Previne și alte boli cardiovasculare

Accident vascular cerebral
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
AVC, boala care de ucide in cateva ore

Anca Hâncu, nutriționist, a vorbit despre o plantă care previne accidentele vasculare cerebrale, cât și alte boli cardiovasculare.

Pătrunjelul are beneficii pentru sănătatea cardiovasculară. Fluidifică sângele și previne astfel accidentele vasculare cerebrale, dar și alte boli cardiovasculare.

Este și un detoxifiant natural. Are o combinație de vitamine, minerale și antioxidanți care îi dau aceste proprietăți.

Echilibrează și hormonal, este indicat mai ales pentru femeile la menopauză. De asemenea, are efect antiinflamator.

Este bun și în reumatism”, a explicat medicul Anca Hâncu în cadrul emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, de la Antena 1.

„100 de grame depășesc deja necesarul de Vitamina C pentru o zi”, a mai spus specialistul.

Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci prea multe roșii

Anca Hâncu, medic nutriționist, a transmis că, în alimentație, moderația este succesul bătăliilor.

Prezentă în cadrul emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, Anca Hâncu, nutriționist, a spulberat toate miturile în ceea ce privește carbohidrații.

„Carbohidrații ne aduc energie, dar contează foarte mult calitatea acestora. Nu i-aș eticheta. Nu aș spune carbohidrați buni sau răi, dar, având roluri diferite pentru noi, îi folosim diferit. (…) Îi găsim în cereale integrale. Fulgi de orz, ovăz, hrișcă, dimineața, de exemplu, cu un pahar de iaurt. Paste integrale. Pâine neagră”, a spus Anca Hâncu.

„Tot carbohidrați sunt legumele, vegetalele, fructele. Ne aduc fibre, vitamine, minerale. Toate ne vor aduce beneficii pentru microbiomul intestinal. Acolo sunt niște bacterii bune care se hrănesc cu fibrele provenite din ardei, castraveți, măr, portocale, banane. Învățăm să ne hrănim, nu numai să ne alimentăm”, a spus Anca Hâncu.

„Carbohidrații trebuie să reprezinte într-o alimentație corectă între 45 și 55 la sută din alimentația noastră”, a explicat medicul nutriționist Anca Hâncu.

„Roșia în exces, fructele în exces aduc după prea multă fructoză, prea multe pectine, prea multă glucoză și ajungem să acumulăm mult prea multe kilograme. Moderația este succesul bătăliilor”, a mai spus Anca Hâncu.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel