Sari la conținut

Planta care scade tensiunea și colesterolul. Lidia Fecioru: Este nemaipomenită!

lidia

Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a vorbit în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse despre o plantă cu numeroase beneficii asupra sănătății noastre.

”Aici știu că nu e moda cu hrișca, dar e vă rog să o faceți, pentru că este foarte bună sub formă de piure, cu un sos.

Hrișca se face foarte ușor, se fierbe ca orezul. La un pahar de hrișcă se pune un pahar cu apă, chiar trei pahare și jumătate. Se fierbe după ceas, când a început să fiarbă, 5 minute, se oprește, se acoperă, îi punem sare și o bucată de unt, untură sau ulei și o lăsăm acoperită o jumătate de oră și ea se și umflă.

Este foarte bună pentru că ea îmbunătățește circulația periferică, nu conține gluten, pentru cei care sunt alergici la gluten, este foarte bună și pentru copii.

Înainte era alimentul yoghinilor, dă foarte multă energie. Ajută la îmbunătățirea schimbărilor de oxidanți, ajută la îmbunătățirea tractului digestiv, la refacerea microflorei intestinale și inclusiv a intestinului subțire.

Este foarte bună în regimurile de slăbire, ajută la scăderea tensiunii arteriale și la scăderea colesterolului rău, mai ales că 100 de grame de hrișcă au 120 de kilocalorii.

Să nu uităm de rețeta pentru glanda tiroidă, unde se pune un pahar de hrișcă, unul de nucă date prin râșniță și un pahar de miere. Mâncat o dată pe săptămână, ne alegem o zi, mâncăm doar această cantitate, nimic altceva, și apă și scăpăm de nodulii foarte mari la tiroidă. Este nemaipomenită!”, a explicat Lidia Fecioru în cadrul rubricii Leacul zilei.

Planta miraculoasă cu efecte vindecătoare pentru ficat. Înflorește în luna Mai

Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a dezvăluit, în cadrul emisiunii „Adevăruri Ascunse”, care este planta din care se poate prepara un ceai foarte bun pentru cei care au probleme hepatice.

„Noi o numim în popor Urzica moartă și înflorește acum în luna Mai. Este foarte bine să mergem să o strângem pentru că este extraordinar de bună pentru cei care au probleme mari cu ficatul”, a explicat Lidia Fecioru.

Lidia Fecioru a explicat și cum se poate consuma această plantă în vederea obținerii efectelor sale binefăcătoare. Mai precis, se poate prepara un ceai din ea, se toarnă o jumătate de litru de apă peste o lingură de plantă, se lasă la infuzat timp de 10 minute, se strecoară și se bea un pahar de trei ori pe zi.

„Poate să fie 45 de zile, 60 de zile, că n-are la ce să ne facă rău pentru că e foarte bună pentru colite pe intestin”, a spus Lidia Fecioru, potrivit Antena3 CNN.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel