Sari la conținut

Planta cu cel mai puternic efect în tratarea bolilor de inimă. Scade grăsimile din sânge și previne înfundarea arterelor

Sursă foto: pixabay
O alimentație echilibrată și un stil de viață sănătos în ansamblu sunt cheia pentru menținerea sănătății inimii

Plante pentru inimă. Considerat un simbol al speranţei şi al rodniciei, păducelul era folosit de romani şi greci în tratarea bolilor de inimă, de ficat şi contra insomniei. În schimb, chinezii alungau dezechilibrele energetice cu ajutorul fructelor de păducel.

Şi în zilele noastre proprietăţile păducelului sunt la fel de apreciate, fiind considerată planta cu cea mai puternică acţiune în tratarea bolilor cardiovasculare. Francezii numesc preparatele din păducel „laptele bătrânilor“, ca o aluzie la florile albe ale plantei şi la proprietăţile tămăduitoare excepţionale constatate la persoanele vârstnice, cu inima şubrezită. Mai mult decât atât, aceştia sunt convinşi că ceaiul de păducel le prelungeşte viaţa.

Boli cardiovasculare în care e util păducelul

Studiile au demonstrat faptul că fructele de păducel ajută la diminuarea palpitaţiilor, a oboselii şi a altor simptome legate de insuficienţa cardiacă. Acestea sunt un ajutor de nădejde în scăderea tensiunii arteriale, prin dilatarea vaselor de sânge. Păducelul are efecte benefice în caz de:

hiper şi hipotensiune arterială,

tensiune arterială oscilantă,

cardiopatie ischemică,

insuficienţă cardiacă moderată,

aritmii,

nevroze cardiace,

ateroscleroză,

arterită obliterantă.

În caz de sechele post-infarct, păducelul este foarte eficient, favorizând revascularizarea muşchiului cardiac şi stabilizând valorile tensiunii arteriale.

Alături de efectele terapeutice enumerate, păducelul prezintă acţiune calmantă la nivelul sistemului nervos, antidepresivă şi relaxantă. Este util persoanelor cu distonii neuro-vegetative, celor irascibile sau cu nevroze anxioase, atacuri de panică, insomnii.

Cel mai cunoscut şi mai utilizat preparat pe bază de păducel este ceaiul. Acesta se prepară prin infuzarea unei linguri de fructe uscate în două ceşti de apă fierbinte, timp de circa 10-15 minute. Ceaiul de păducel se poate consuma de 3 ori pe zi.

Pe lângă binefacerile pe care această licoare le aduce inimii, ceaiul de păducel prezintă multe alte beneficii pentru sănătate:

– reglează colesterolul
– prelungeşte speranţa de viaţă
– diminuează simptomele menopauzei (bufeuri, palpitaţii, hiperexcitabilitate, nervozitate, insomnie)
– are acţiune diuretică şi combate retenţia de apă
– contribuie la întărirea sistemului imunitar
– previne alterarea capacităţii mentale
– creşte cu 40% capacitatea de efort fizic şi intelectual
– acţionează ca bronhodilatator, febrifug şi stimulator al respiraţiei
– contribuie la oxigenarea şi hrănirea celulelor nervoase.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel