Sari la conținut

Planta cu proprietăți miraculoase care NU trebuie să lipsească din casă. Iată de ce

planta
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Planta benefică pentru sănătate

Planta cu proprietăți miraculoase care NU trebuie să lipsească din casă. Iată de ce

Acest tip de plantă nu trebuie să lipsească din nicio casă, mai ales pentru persoanele care vor să piardă kilogramele acumulate. Nu numai că dispar, dar nici nu revin după aceea

Includerea unei plante medicinale în dieta ta nu numai că topește kilogramele în plus, dar reduce și riscul de recidivă în exces de greutate și promovează tranziția către o dietă sănătoasă. Acest lucru este împărtășit de nutriționistul rus și candidatul la științe medicale dr. Sergey Lyubinets.

Planta care te ajută să slăbești

Pelinul conține multe substanțe benefice, inclusiv flavonoide, terpenoide, acizi fenolici, alcaloizi, vitamine și minerale. Datorită acestui fapt, are un efect antiinflamator, antibacterian, coleretic, stimulează producția de suc gastric și îmbunătățește digestia.

Pelinul este folosit pentru a trata o varietate de afecțiuni, inclusiv probleme gastrointestinale, infecții, procese inflamatorii, tulburări menstruale și multe altele.

Efectul pelinului în lupta împotriva obezității

„Pelinul este saturat cu substanțe active. De exemplu, conține pectine care ajută la curățarea tractului gastrointestinal, care este cheia scăderii în greutate. Efectul pelinului în lupta împotriva obezității se bazează pe curățarea intestinelor de substanțe nocive și stimularea activității tractului gastrointestinal”, a comentat nutriționistul, candidat la științe medicale Sergey Lyubinets.

Proprietate importantă a pelinului

„O altă proprietate importantă a pelinului este că taninurile conținute în această plantă în concentrații mari nu numai că stimulează sistemul digestiv, ci și suprimă funcționarea receptorilor nervoși care semnalează foamea, adică senzația de sațietate este prelungită”, spune expertul.

„Cercetările recente au descoperit un alt aspect al pelinului. Se dovedește că persoanele care au luat infuzii sau ceaiuri cu pelin în timpul unei diete, după ce au revenit la dieta obișnuită, simt o aversiune față de alimente dăunătoare: fast-food, carne prăjită, bulion gras etc., spune nutriționistul . Pelinul se distinge prin efectul său selectiv asupra organismului. În caz de nervozitate, se calmează. În acest fel, acționează asupra creșterii excitabilității și insomniei. Dar în caz de depresie, slăbiciune și oboseală – tonifică.

Pelinul prezintă proprietăți medicinale precum antipiretic, anticonvulsivant, antiinflamator, analgezic, coleretic și agent de vindecare a rănilor. Normalizează tensiunea arterială, relaxează și are efect hipnotic.

Pelinul ajută și împotriva viermilor. O baie cu pelin va ajuta cu guta. Pentru a face acest lucru, trebuie să tăiați fin rădăcina plantei, să adăugați apă și să o lăsați la macerat timp de trei ore. Apoi se fierbe 10 minute, se strecoară și se toarnă în baie. Această baie se face zilnic timp de două săptămâni timp de 15 minute înainte de a merge la culcare, conchide expertul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel