Sari la conținut

Planta minune care protejează ficatul. Abundă în VITAMINE

Planta minune care protejează ficatul. Un stil de viață nesănătos este principalul factor care conduce la lezarea ficatului. Aceștia includ: consumul excesiv de alcool, expunere la toxine și substanțe chimice, de exemplu intoxicație cu ciuperci, anumite boli, precum hepatita virală, regim alimentar dezechilibrat și bogat în grăsimi, utilizare frecventă de medicamente.

Lidia Fecioru recomandă o planta minune pentru regenerarea ficatului. Ea a prezentat în emisiune ”Adevăruri Ascunse”, la categoria leacul Zilei, o rețetă simplă, dar cu multe beneficii pentru sănătată. Este plină de vitamina C și recomandată pentru protejarea ficatului.

Pătrunjelul, un aliment care face minuni pentru organism

„Când ne deranjează ficatul avem un mod de viață incorect. Ficatul nu doare, dar se mărește, faci o steatoză, îl simțim incomod sub coastă. Trucul este să luăm legătura de pătrunjel fără coadă și să-l mărunțim în blender, apoi se adăugă doi căței de usturoi, o lingură de suc de lămâie și apă pentru a completa un pahar obișnuit. Paharul cu această licoare trebuie băut trei zile la rând, pe stomacul gol.

După aceea se beau trei zile, numai pătrunjel cu lămâie, și după aceea, alte nouă zile bem numai pătrunșel cu apă. Două ore nu mâncăm nimic. Are Vitamina C și complex de Vitamina B .

„Trebuie băut trei zile la rând înainte de micul dejun. Apoi trei zile trebuie consumat doar pătrunjelul cu lămâia, fără usturoi. După aceea, nouă zile la rând trebuie consumat doar pătrunjelul cu apa”, a explicat Lidia Fecioru.

Cum poate fi susținută regenerarea hepatică?

Ficatul are o capacitate de regenerare extraordinară. Însă acest proces este posibil doar atunci când îl susținem cu un stil de viață sănătos. Iată câteva sfaturi privind modul de a menține ficatul sănătos:

·         Regimul alimentar. Ficatului îi plac mesele ușor digerabile și alimentele care conțin cantități foarte mici de grăsimi. Se recomandă să mâncați regulat și să excludeți din regimul alimentar câteva alimente care, pe termen lung, pot avea un efect negativ asupra ficatului.5 Aflați mai multe

·         Activitatea fizică. Chiar și cel mai redus nivel de exerciții fizice, atunci când sunt practicate zilnic, reduc riscul de obezitate, diabet sau sindrom metabolic, care ar putea duce în viitor la o boală mult mai gravă, și anume steatoza hepatică non-alcoolică (boala ficatului gras non-alcoolic).6 Aflați mai multe.

·         Administrarea de fosfolipide esențiale. Fosfolipidele esențiale sunt compuși organici care pătrund în hepatocitele lezate, accelerând regenerarea acestora.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel