miercuri, februarie 8, 2023

Planta misterioasă care vindecă alcoolismul. Medic: Stimulează producția „hormonului fericirii”.

Medicul Adina Alberts publică constant sfaturi sau tratamente extrem de utile. Recent, într-o postare pe Facebook, aceasta prezintă proprietățile benefice ale unei plante mai puțin cunoscute publicului lar.

Planta misterioasă care vindecă alcoolismul

Este vorba de kudzu (sau rădăcina de săgeată japoneză) care reduce dependențele de orice natură, și în special dependența de alcool.

Te-ar mai interesa: Mircea Badea: „Am venit la emisiune și în cârje...

„O singură doză de extract de kudzu reduce rapid dorința de a consuma alcool într-o paradigmă de consum excesiv de alcool.

Aceste date din studiul publicat pe platforma Bibliotecii Medicale Americane, se adaugă la dovezile clinice crescânde care arată că extractul de kudzu poate fi o terapie adjuvantă sigură și eficientă pentru abuzul și dependența de alcool, tutun, droguri și chiar de mâncare.

Rădăcina de kudzu, numită și rădăcină de săgeată japoneză, este originară din China, Japonia și Coreea. În prezent, kudzu crește și în alte părți ale lumii, inclusiv în sudul Statelor Unite. Planta arată ca o viță de vie târâtoare care crește peste alte plante și copaci, considerată adesea o buruiană invazivă.

Te-ar mai interesa: Semne de avertizare precoce ale cancerului: 5 simp...

De peste 2000 de ani, oamenii au folosit rădăcina de kudzu în medicina tradițională chineză în scopuri precum tratarea febrei, a diareei, a diabetului și a bolilor de inimă”, a explicat Adina Alberts.

Kudzu : propriétés, posologie, précautions d'emploi

Cum ne ajută kudzu să scăpăm de dependențe

„Extractele din rădăcină de kudzu cuprind izoflavone, în principal daidzin, daidzeină și puerarină, care suprimă nevoia de consum de alcool, după cum au demonstrat studiile preclinice.

Te-ar mai interesa: Condimentul anti-cancer care ajută la eliminarea g...

Ele stimulează producția de dopamină (hormonul fericirii) care ia în locul „drogului” preferat. Suntem astfel mai relaxați și nu mai simțim nevoia să mai bem încă o băutură, să mai fumăm încă o țigară sau să mai înghițim încă un baton de ciocolată.

Kudzu compensează plăcerea pe care o obținem de la „drogul” nostru obișnuit și ne ajută să scăpăm de dependență”, a mai spus dr. Alberts.

Te-ar mai interesa: Un medic din Cuba dezvăluie rețeta naturală pentru...

Cel mai important lucru este că această plantă, în sine, nu creează dependență, multe studii clinice confirmând siguranța sa. Kudzu conține, de asemenea, saponozide care previn deteriorarea celulelor și protejează ficatul.

Dincolo de tratamentul împotriva dependențelor, kudzu are reputația de a fi eficient în lupta împotriva stresului prin calmare și facilitarea unui somn odihnitor.

Te-ar mai interesa: ALERTĂ ALIMENTARĂ! Chipsuri contaminate cu o subst...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private