Sari la conținut

Planta regală care protejează inima de atacurile de cord . Cum trebuie să o consumi

semn atac de cord
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
planta care protejează inima

Iarba regală, așa cum se traduce din greaca veche, este folosit nu numai în medicina populară, ci și la gătit. Este potrivit pentru aromatizarea preparatelor din carne și a salatelor de legume proaspete. Mai mult, te scapă de mai multe probleme de sănătate.

Asia (conform altor surse, Africa) este considerată patria plantei, dar astăzi această plantă crește în locuri cu un climat cald și temperat. Există două soiuri de plantă – busuioc violet (vierme de vin) și busuioc verde.

Proprietățile uimitoare ale plantei

Primul are un miros mai strălucitor și un gust picant, este folosit la prepararea mâncărurilor asiatice, în timp ce al doilea are o aromă subtilă și gust delicat, este folosit la prepararea mâncărurilor din bucătăria europeană.

Compoziția de busuioc

planta sfanta care protejează inima
Sursa foto: arhiva Doctorul ZIlei

Busuiocul este numit planta regală dintr-un motiv – proprietățile uimitoare ale plantei și compoziția chimică nu mai puțin uimitoare permit condimentului să fie folosit nu numai în gătit, ci și în medicina alternativă, cosmetologie și gospodărie, potrivit publicației The Health Site.

atac de cord
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Compoziția sucului și a frunzelor include:

  • Acizi organici care acționează ca componente antiinflamatoare și antimicrobiene;
  • Substanțe cu proprietăți antiseptice, cum ar fi citronellol, mircen, linalol, camphel, cineol;
  • Fitoncide – utile pentru sistemul imunitar; taninuri, necesare sistemului digestiv și circulator;
  • Fibre alimentare insolubile; vitamine si minerale.
  • Uleiuri esentiale; carbohidrați greu digerabili; proteine ​​vegetale – sunt mai mult de 3%. Conținutul de calorii al acestui condiment este scăzut – aproximativ 20-23 kcal la 100 de grame, în funcție de soi.

Proprietăți utile ale plantei regale

Prezența unei cantități uriașe de fitonutrienți a permis aplicarea produsului într-o mare varietate de domenii ale medicinei. 100 de grame de busuioc conțin 3 doze zilnice de provitamina A, care este în esență un puternic antioxidant care protejează celulele de efectele radicalilor liberi.

Beta-carotenul, împreună cu alți nutrienți, protejează vasele de sânge de ateroscleroză, le reduce fragilitatea și crește elasticitatea și, cel mai important, protejează miocardul de efectele factorilor negativi și sub stres crescut, reducând probabilitatea atacurilor de cord și a altor patologii.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel