Sari la conținut

Ceaiul miraculos care te vindecă de multe boli. Medic: Un remediu vechi de când lumea, face minuni

ceai
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Ceaiul de musetel, beneficii multiple pentru sanatate

Ceaiul miraculos care te vindecă de multe boli. Dr. Mihaela Bilic a explicat, într-o postare pe un cont de socializare, care sunt beneficiile unui ceai. A devenit miraculos pentru că are proprietate de a vindeca mai multe boli.

Potrivit reputatului medic nutriționist, ceaiul face minuni. Mai mult, ingredientul din care se prepară acest ceai este ifetin, pentru toate buzunarele.
Ceaiul ajută și la insomnie, rpăceală și în caz de indigestie.

Planta folosită de mii de ani

Mihaela Bilic, medic
Sursă foto: Facebook/MihaelaBilic

„Ceaiul de mușețel, un remediu vechi de când lumea.

Toate bunicile apelau la ceaiul de mușețel într-un mod firesc și spontan în caz de răceală, indigestie, insomnie sau orice alt rău, cât de mic.

Nu era casă din care să lipsească punga cu inflorescențe de mușețel, strânse de cu vară și uscate apoi pe hârtie de ziar.

Nu cerea nimeni dovezile științifice care să confirme beneficiile mușețelului, îți beai în liniște ceaiul aromat, îndulcit cu un pic de miere, și deja te simțeai mai bine”, explică dr. Bilic.

Ceaiul care ne face bine garantat

„Am uitat sau am pierdut din vedere lucrurile simple, care ne fac bine garantat.

Iar o cană de ceai cald într-o seară de iarnă este un exemplu clar că fericirea vine din lucrurile mici”, a scris pe Instagram Mihaela Bilic, medic nutriționist.

Scurt rezumat despre ceaiul de mușețel

  • Calmarea sistemului digestiv: ceaiul de mușețel poate ajuta la ameliorarea simptomelor de indigestie, balonare și crampe abdominale
  • Reducerea stresului și anxietății: mușețelul are proprietăți calmante și relaxante care pot ajuta la reducerea anxietății și a stresului
  • Îmbunătățirea calității somnului: consumul regulat de ceai de mușețel poate îmbunătăți calitatea somnului și poate ajuta la inducerea somnului mai ușor
  • Reducerea inflamațiilor: mușețelul are proprietăți antiinflamatorii care pot ajuta la reducerea inflamațiilor din organism
  • Îmbunătățirea sănătății pielii: aplicarea locală a ceaiului de mușețel pe piele poate ajuta la calmarea iritațiilor, inflamațiilor și acneei.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel