duminică, februarie 28, 2021

Planta aceasta este supranumita ”sfanta” si poate aduce schimbari semnificative in starea ta de sanatate. Daca esti pasionata sa afli lucruri noi despre plante, probabil ca ai auzit despre plantele adaptogene.

Acestea, daca sunt consumate in mod regulat, pot regla functionarea organismului si il pot ajuta sa faca fata mai bine stresului.

Busuiocul sfant sau tulsi este una dintre aceste plante. Iata 5 motive ca sa consumi busuioc sfant:

Contribuie la normalizarea nivelului de zahar din sange

Daca te preocupa nivelul glicemiei, busuiocul sfant poate fi aliatul tau. Are un efect important de reducere a nivelului de zahar din sange si contribuie la reglarea sensibilitatii la insulina. Acesta poate fi un mare bonus pentru majoritatea oamenilor, dar daca nivelul de zahar din sangele tau este scazut, trebuie sa ai grija sa nu coboare prea mult in urma consumului de busuioc. Atunci cand nivelul zaharului din sange este constant, si starea ta este constanta, astfel ca este mai usor sa faci fata stresului.

Contribuie la accelerarea functiei cognitive

Un alt beneficiu al consumului de busuioc sfant este acela ca poate contribui la mentinerea sanatatii creierului. Rezultatele unui mic studiu au indicat faptul ca adultii care au consumat in mod regulat busuioc timp de 15 zile au simtit o accelerare a functiei cognitive, in comparatie cu participantii care au primit placebo. Insa mai este nevoie si de alte studii pentru a confirma existent acestui beneficiu.

Citeste continuarea…

Ultimele stiri

Parteneri