Sari la conținut

Plante care ajută la subțierea sângelui. Sunt sănătate curată

SURSA: UNSPLASH

Există câteva ceaiuri din plante care au efecte uimitoare asupra sistemului cardiovascular. Acestea subțiază sângele, au proprietăți anticoagulante și îmbunătățesc fluxul sanguin venos, prevenind astfel inflamația venelor varicoase și formarea ulcerului.

Multe dintre ele protejează vasele de sânge, întăresc capilarele, dilată vasele de sânge, îmbunătățesc circulația venoasă, subțiază sângele, previn producerea de colesterol rău, stopând astfel dezvoltarea aterosclerozei și, nu în ultimul rând, toate conțin flavonoide, substanțe naturale care inhiba progresia arteriosclerozei. tensiune arteriala.

Ceaiuri care ajută la subțierea sângelui 

Din start trebuie precizat că, deși vorbim de remedii naturiste, este nevoie de recomandarea unui medic înainte de a începe o cură cu astfel de ceaiuri, pentru că plantele medicinale nu sunt tocmai inofensive.

Păducelul

  • Păducelul, un bun diuretic, are beneficii mai ales asupra sistemului cardiac. Medicii ne sfătuiesc să fim totuși precauţi: o cură cu ceai de păducel trebuie făcută sub supraveghere de specialitate, deoarece o doză depăşită poate crea grave probleme de sănătate.
  • Planta poate să crească activitatea digoxinei (folosită pentru aritmie), a beta blocantelor sau blocante ale canalelor de calciu (folosite pentru dilatarea vaselor de sânge sau pentru reducerea tensiunii arteriale) sau a antidepresivelor. Are proprietatea de a subţia sângele și, cu atât mai mult, este nevoie de sfatul medicului.
  • Ceaiul verde. Atunci când este consumat cu prudenţă, ceaiul verde poate aduce beneficii semnificative organismului. Pe lângă proprietăţile sale antioxidante, face arterele coronariene mai suple şi mai rezistente la variaţiile presiunii sângelui. Unele studii sugerează că ceaiul verde ar favoriza secreția la nivel celular a unei substanţe ce permite destinderea vaselor sangvine şi libera circulaţie a sângelui.

Alte ceaiuri care ajută la subțierea sângelui

Potrivit sfatnaturist.ro, sulfina, cu efecte anticoagulante și antiinflamatoare vasculare, un excelent mijloc de profilaxie a trombozelor; urzica, are efecte vasoconstrictoare, stimulează circulația sângelui și are proprietăți antiinflamatoare și mesteacănul (folosit în hipertensiune, edemele cardiace, boli de ficat, dereglări uremice etc), ajută la subțierea sângelui.

Ceaiul de vâsc, traista ciobanului și coada calului, pătlagina, păpădia și măceșele sunt, de asemenea, recomandate în același scop.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel