Sari la conținut

Ing. Costel Vânătoru, expert în horticultură: cele cinci plante care purfică aerul din casă. Absorb gazele nocive și produc oxigen pur

Costel Vînătoru, directorul Laboratorului de Genetică şi Ameliorare din cadrul Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură din Buzău a făcut un  top cu plantele care purifică aerul din casă și elimină gazele nocive. 

  1. Iedera este de departe cea mai recomandată plantă când vine vorba de poluare. Se spune că această plantă poate absorbi 90% din benzen, un solvent care se găsește frecvent în vopsea, cerneală, materiale plastice, cauciuc, detergenți și fum de țigară.
  2. Cactusul absoarbe gazele nocive și generează oxigen pur. De aceea se recomandă să îl plasezi lângă televizor pentru că absoarbe undele electromagnetice. Spre deosebire de alte plante, cactusul produce oxigen noaptea și elimină monoxid de carbon ziua, așa că e bine să îl țineți în dormitor.
  3. Anthurium e bine să fie ținut în bucătărie pentru că elimină amoniacul care se adună în încăperi.
  4. Dracaena acționează asupra compușilor organici volatili (acetona, etanol, benzen) eliminați de diferite spume folosite la fabricarea mobilei și de picturi.
  5. Crassula sau arborele de jad absoarbe energiile negative din casă.
Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel