Sari la conținut

Platformă de comunicare pe probleme de sănătate între medicii belgieni și români

medici
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Juramantul lui Hipocrate

O platformă de comunicare pe probleme de sănătate între medici și decidenți belgieni și români a fost inițiată de ambasada României din Bruxelles.

Inițiativa are rolul de a înlesni schimbul de experiență pentru a dezvolta sistemul de sănătate din România, Ambasadorul la Bruxelles, Andreea Păstârnac, spune că România are șansa de a valorifica astfel și experiența medicilor români din Belgia pentru a crea politici publice care au dat rezultate la nivel internațional.

Ea afirmă că profesioniștii și antreprenorii români din Regat sunt cel mai mare grup după cei belgieni, iar unul dintre ei ocupă poziții importante în organizațiile de profil din această țară.

„Reprezentăm un procent foarte important din corpul medical belgian. În dialogul pe care îl avem cu guvernul federal, cu guvernele regionale, am încercat să găsim modalități ca să valorizăm comunitatea românească de profesioniști din Belgia.

Avem nevoie de proiecte bilaterale de cercetare în domeniul sănătății, avem nevoie de proiecte aplicate pe diferite domenii și credem că prin ceea ce înseamnă diplomație medicală putem să aducem împreună grupuri de specialiști, români care trăiesc în Belgia şi belgieni din toate comunitățile lingvistice și regionale, și să încercăm să dezvoltăm proiecte”, a declarat pentru RRA Andreea Păstârnac, potrivit rador.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel