Categories: Ştiri sănătate

Este cel mai eficient tratament anti-COVID-19? Trump îl numește ”dar din Cer”, Franța l-a reglementat prin decret și interzice exportul

Franța a ales metoda de tratament pentru bolnavii de coronavirus și se prescrie și pentru acasă. În plus, a interzis exportul acestor medicamente. Donald Trump l-a numit ”dar din Cer”. Cercetătorii sunt mai reținuți. Care este adevărul?

Tratamentul acesta în care Franța are atâta încredere a fost și este controversat, însă oamenii de știință temperează entuziasmul: ei spun că nu are nimic în plus față de alte tratamente.

Hidroxiclorochina, un medicament antimalaric ce ar putea fi considerat „un dar venit din cer” în lupta împotriva noului coronavirus, potrivit preşedintelui american Donald Trump, şi a cărui utilizare a generat dezbateri aprinse în multe ţări, nu este mai eficient decât alte tratamente deja existente pe piaţă pentru a lupta contra simptomelor cauzate de COVID-19, potrivit unui studiu publicat în China, informează AFP.

Studiul, apărut în publicaţia editată de Universitatea Zhejiang din Hangzhou pe 6 martie, a fost realizat pe un grup de 30 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, din care jumătate au primit hidroxiclorochină.

Cu toate acestea, în Franța a fost autorizată și reglementată prin decret al Guvernului prescrierea tratamentului cu hidroxiclorochină, o moleculă antimalarie și în cazul bolnavilor infectați cu coronavirus, în timp ce controversele pe această temă continuă în mediul științific.

Potrivit Rador, decretul guvernamental prevede că molecula hidroxiclorochina, asociată cu medicamentul Lopinavir sau varianta sa Ritonavir, pot fi prescrise și administrate de către medic pacienților cu COVID-19. Tratamentul se face în spitale și poate fi continuată acasă după externare, cu autorizarea medicului care l-a prescris inițial. Decizia vine după o lungă perioadă de controverse în lumea medicală, care este împărțită pro și contra acestui tratament, din cauza efectelor adverse pe care acesta le-ar da. Anterior, ministrul sănătății a respins folosirea tratamentului pe scară largă împotriva COVID-19, fiind de acord doar cu testarea sa pe pacienții aflați în stare foarte gravă. În decretul publicat ieri, această condiție lipsește.

De la apariția noului coronavirus în China, reputatul profesor Didier Raoult, directorul Institutului de Boli Infecțioase din Marsilia, apără folosirea hidroxiclorochină ca tratament anti-COVID-19. Potrivit studiilor sale și a experimentelor pe pacienți, tratamentul dă rezultate dacă este administrat înainte ca pacientul să ajungă stare gravă. Decretul mai prevede interzicerea exportului medicamentelor respective, precum și limitarea vânzării lor în farmacii pentru alte afecțiuni la care sunt recomandate.

Clorochina este un medicament antimalaric ieftin, folosit de mai multe decenii şi comercializat în Franţa în special sub denumirea de Nivaquine.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a îndemnat la prudenţă în ceea ce priveşte folosirea clorochinei în tratarea COVID-19, din cauza numărului mic de pacienţi care au recurs la acest tratament.

Donald Trump a anunţat săptămâna trecută că administraţia sa colaborează cu mai multe companii farmaceutice pentru a facilita accesul la acest medicament.

Liderul de la Casa Albă a adăugat luni că tratamentul în cauză ar putea fi „un dar venit din cer” şi ar fi capabil „să schimbe datele problemei”.

Recent Posts

Predicția cumplită din Biblie cu privire la sfârșitul lumii: „Va trimite nisipul să distrugă totul”

Cerul de la sud de Atena, Grecia, a devenit portocaliu din cauza unei furtuni de…

5 ore ago

Viața unei zodii se schimbă până în luna Mai. Claudia Pătrășcanu: Sunt privilegiații sorții până în ultima zi din luna aprilie!

Camelia Pătrășcanu anunță că un semn poate să-și schimbe întreaga viață până la începutul lunii…

6 ore ago

Bill Gates a dezvăluit cele două alimente nelipsite din dieta sa: Nimeni nu se aștepta la asta

Fiind unul dintre cei mai bogați oameni de pe planetă, co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, se…

6 ore ago

Băuturi populare care protejează creierul de boli

Băuturile populare care protejează creierul de boli au atras o atenție considerabilă în ultimii ani,…

7 ore ago

Cum să mănânci corect micii. Alimentul care nu trebuie să lipsească din farfurie. Nutriționist: Protejează vasele de sânge, are efect anticancerigen

Nutriționistul Cristian Mărgărit a oferit la Antena 3 câteva explicații cu privire la modul în…

7 ore ago

Rețetă pască fără aluat. Nu îngrașă și e absolut delicioasă!

Rețetă pască fără aluat. În cazul în care doriți să vă delectați cu un desert…

8 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancer ovarian