miercuri, iunie 29, 2022

Poate fi inversată îmbătrânirea musculară? Oamenii de știință au identificat proteine ​​care pot inversa pierderea musculară severă în boli, îmbătrânire și traume.

O echipă de cercetare condusă de Universitatea din Buffalo a arătat că o proteină numită pentru pământul mitic al tinereții din folclorul irlandez este eficientă în inversarea îmbătrânirii celulelor musculare scheletice.

Te-ar mai interesa: Băutura aurie care scade glicemia! Este indicată a...

Poate fi inversată îmbătrânirea musculară?

 

Publicat în Science Advances, studiul se concentrează pe proteina NANOG, care este derivată din Tír na nÓg, un loc din tradiția irlandeză renumit pentru tinerețea, frumusețea și sănătatea veșnică. Tír na nÓg este cea mai populară lume de dincolo din mitologia irlandeză. Este, probabil, cel mai bine cunoscută din povestea lui Oisín, unul dintre puținii muritori care locuiau în acest tărâm, despre care se spunea că a fost adus acolo de Niamh.

Într-o serie de experimente, cercetătorii au supraexprimat NANOG în mioblaste, care sunt precursorii embrionari ai țesutului muscular.

Te-ar mai interesa: Horoscop 29 iunie: Ce zodii au un final de lună de...

Au fost identificate proteine ​​care pot inversa pierderea musculară severă în boli, îmbătrânire și traume

 

Mioblastele erau senescente, adică nu se mai puteau diviza și crește. Supraexpresia a ameliorat unele dintre caracteristicile primare asociate cu deteriorarea celulelor cauzată de vârstă, inclusiv autofagia, homeostazia energetică, stabilitatea genomică, integritatea nucleară și funcția mitocondrială.

Cel mai important, NANOG a crescut numărul de celule stem musculare din mușchiul șoarecilor îmbătrâniți prematur.

Te-ar mai interesa: Ce este recomandat să mănânci în funcție de ZODIE...

Acest lucru a demonstrat fezabilitatea inversării îmbătrânirii celulare în organism fără a fi nevoie de reprogramarea celulelor la o stare pluripotentă embrionară, un proces care este adesea folosit în terapia cu celule stem, dar care prezintă riscul de tumorigeneză.

„Munca noastră se concentrează pe înțelegerea mecanismelor acțiunilor NANOG în speranța de a descoperi ținte în rețelele de semnalizare sau metabolice care imită efectele anti-îmbătrânire ale NANOG.

Te-ar mai interesa: Pericolul HIV: În lipsa unui set de programe relev...

În cele din urmă, munca ar putea contribui la noi tratamente sau terapii care ajută la inversarea senescenței celulare și ajută multe persoane care suferă de tulburări legate de vârstă”, spune autorul corespondent al studiului, Stelios T. Andreadis, PhD, SUNY Distinguished Professor în Departamentul de Inginerie chimică și biologică la Școala de Inginerie și Științe Aplicate UB.

Te-ar mai interesa: Medic: cum poate fi scăzut riscul de accident vasc...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private