luni, martie 20, 2023

Cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi în întreaga lume. Gustul său deosebit a făcut ca un număr mare de oameni să o consume, fiind remarcată și pentru funcția sa de trezire a organismului.

Poate că multă lume nu știe este că, după mai multe studii privind consumul, experții au ajuns la concluzia că „un consum moderat de cafea neîndulcită și îndulcită a fost asociat cu un risc mai mic de deces”, se arată într-un studiu.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă în corp dacă nu bei apă? Medic: Cre...

Cu toate acestea, profesioniștii din domeniul sănătății recomandă un consum moderat. Fiecare corp este diferit, iar cafeaua poate afecta fiecare organism în mod diferit.

Cafeaua ca atare, ca băutură, este sănătoasă dacă este consumată cu bun simț, iar limitarea este legată de persoana care o consumă. Fiecare persoană poate metaboliza cofeina mai încet sau mai repede și, prin urmare, ne poate afecta mai mult sau mai puțin”, a explicat Aitor Sánchez, dietetician și nutriționist, pentru La Vanguardia.

Pe de altă parte, cercetătorii de la Institutul de Cercetări Farmacologice Mario Negri (Italia) au descoperit că consumul de cafea reduce cu 40% riscul de cancer la ficat. Acest rezultat s-a îmbunătățit la peste 50% dacă consumul a fost mărit la trei cești de cafea pe zi.

Te-ar mai interesa: Alertă OMS: O femeie moare la fiecare două minute ...

De asemenea, pentru că este bogată în antioxidanți, protejează celulele de oxidare, împiedicând acțiunea radicalilor liberi și prevenind astfel îmbătrânirea prematură.


Poate un diabetic să bea cafea?

Trebuie remarcat faptul că una dintre cele mai mari îndoieli cu privire la cafea este dacă poate fi consumată de persoanele care suferă de diabet.

Această întrebare a fost lămurită de site-ul specializat Gastrolab, care subliniază că „cei care suferă de diabet pot bea cafea, potrivit experților poate fi o băutură de care să te bucuri atâta timp cât te consulți cu profesionistul care se ocupă de sănătatea ta”.

Te-ar mai interesa: Dr. Adina Alberts: TOP 6 alimente care alungă anxi...

De asemenea, trebuie adăugat că este de preferat ca o persoană cu o boală precum diabetul să nu adauge zahăr în cafea.

De asemenea, potrivit Healthline, „un studiu din 2012 a constatat că consumul de cafea poate ajuta la reducerea riscului de apariție a diabetului de tip 2, acest lucru este valabil atât pentru cafeaua cu cofeină, cât și pentru cea decofeinizată, dar dacă cofeina vă face să vă simțiți nervoși, optați pentru o ceașcă de cafea decofeinizată”.

Te-ar mai interesa: Mesaj important pentru o zodie. Numerolog: Simbolu...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private