marți, iulie 5, 2022

Vindecare Alzheimer. Vindecarea bolii Alzheimer este posibilă datorită unui tratament inovator, disponibil și în România. Condiția e ca boala să fie descoperită, în stadiu incipient. 

Stimularea cognitivă se folosește în cadrul unei terapii complexe și poate duce la refacerea circuitelor neuronale.

”Problema ar fi asemănătoare cu osteoporoza. În osteoporoză există niște celule care produc os- osteoblaste – și celule care distrug os – osteoplaste. Când osteoplastele sunt mai puternice decât osteoblastele determină osteoporoza. Același lucru se întâmplă la nivelul sinapselor, există substanțe care sunt sinapsoblaste și substanțe care sunt sinapsoplaste. Când sinapsoplastele sunt mai puternice, se distrug circuitele neuronale. Și pe acest principiu, avem o procedură, o terapie din SUA –stimulare magnetică transcraniană – care reface sinapse și este utilizată în multe terapii, cea mai utilizată și aprobată FDA este depresia, depresie care poate duce la demență sau care poate fi premergătoare demenței. Sunt persoane la care boala Alzheimer nu debutează cu deficit de memorie, ci cu depresie,” a explicat, pentru Medika TV, dr. Adrian Stănescu, medic geriatru și gerontolog.

Te-ar mai interesa: Infuzie de schinduf, planta tinereții veșnice. Cel...

Terapia inovatoare care poate vindeca Alzheimerul

Terapia care poate stopa și reversa boala Alzeimer este una complexă, potrvt medicului geriatru. Iar, în cadrul ei se poate introduce și stimularea magnetică transcraniană.

”Pentru stimularea magnetică transcraniană avem o aparatură care determină un câmp magnetic, se pune deaspura capului și curentul se disperează la nivelul creierului, refăcând circuitele neuronale. Poate fi utilă în orice patologie neurologică și spihiatrică.
Stimularea cognitivă, care este rezultatul refacerii circuitelor neuronale, reface cogniția. Noi o încercăm chiar și pentru pacienții în forme medii și severe de Alzheimer. Când e o formă severă, e puțin mai greu pentru că rămân puține sinapse. Noi facem o evaluare și stabilim dacă e utilă sau nu terapia,” a adăugat dr. Stănescu.
Medicul geriatru a precizat că există și câteva conteaindicații absolute și anume prezența de metale la nivelul capului sau implant cohlear, însă nu sunt probleme în cazul implanturilor dentare. Terapia durează 20-30 de minute, iar pacientul poate pleca după terapie acasă, poate chiar să conducă mașina, nu există niciun risc.

Te-ar mai interesa: Alimente banale care te pot omorî dacă le consumi ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private