Sari la conținut

Polițistul care și-a atras furia superiorilor. Refuză să amendeze cetățenii care poartă mască textilă: ”NU am studii de specialitate”. Urmările gestului său sunt GRAVE

Un polițist din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Constanța și-a exprimat public refuzul de a aplica sancțiuni cetățenilor pentru purtarea măștii de protecție din material textil, motivând lipsa unor studii medicale în această direcție.

Agentul de poliție și-a făcut publică opinia pe Facebook, iar în acest moment este cercetat. În data de 8 ianuarie, Sindicatul Europol a îndemnat politiștii să nu aplice amenzi cetățenilor, ci doar avertismente. Dar menționăm, sfatul Sindicatului Europol este facultativ.

„Eu unul indiferent de orice dispoziție dată de șefii ierarhici nu voi controla și nu voi sancționa nici un cetățean român privind autenticitatea măștii purtate. NU am pregătire de specialitate, nu există bază legală în fișa postului meu, NU am pregătire medicală de specialitate”, a spus polițistul, care este agent șef principal de Poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța pe Facebook, potrivit ziarului local ReplicaOnline.

Agentul care și-a manifestat public opinia că refuză să aplice sancțiunile este acum verificat de superiori.
„La data de 10 ianuarie a.c., la nivelul instituției noastre au fost demarate verificări prin Biroul Control Intern”
Poziția Sindicatului Europol după anunțarea deciziei potrivit căreia polițiștii trebuie să verifice cetățenii de conformitatea măștilor de protecție.
„Pe toată durata pandemiei, profesia de polițist a fost cea mai versatilă. De la intenția ministrului Vela de a împărți Lumina sfântă de către polițiști, identificarea și transportarea celor care sunt surprinși în afara locuinței unde trebuiau să fie carantinați și până la noile sarcini de a verifica măștile de protecție, ne așteptăm ca, în curând, guvernanții să îi pună pe polițiști să efectueze teste PCR, să consulte persoane care prezintă simptome sau, de ce nu, să efectueze operații pe creier acolo unde nu există chirurgi. Viitorul ne aparține!”, au transmis reprezentanții Europol. Aceștia au spus că partea ridicolă a situaţiei va fi atunci când „poliţiştii vor fi în faţa cetăţeanului şi îi vor cere să prezinte masca la control.”

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: