Sari la conținut

O femeie din Constanța, vaccinată cu ambele doze, a murit infectată cu varianta Delta

pacient Covid
sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Un nou val Covid

O femeie din Constanța, vaccinată cu ambele doze, a murit infectată cu varianta Delta.

Două cazuri grave de infectare cu varianta Delta au fost înregistrate în Constanța. Este vorba despre o femeie de 45 de ani, originară din Dâmbovița, care a venit în vacanță la mare, fiind vaccinată cu AstraZeneca, cu doză completă, și despre o femeie de 63 de ani, cu istoric de călătorie în Spania.

O femeie din Constanța, vaccinată cu ambele doze, a murit infectată cu varianta Delta

Din păcate, femeia în vârstă de 65 de ani a murit după ce s-a infectat cu tulpina Delta. Femeia revenise de scurt timp din Spania și nimeni nu prevedea un final tragic. Potrivit DSP Constanța, femeia era vaccinată cu doza completă cu serul de la Pfizer, dar avea multiple comorbidități (hipertensiune arterială și virusul hepatitei C) care i-au agravat starea de sănătate. Din declarațiile apropiaților, aceasta nu era internată în spital.

Primele cazuri de varianta Delta au fost descoperite în Constanţa la finele lunii iulie, când erau bolnave 7 persoane. Apoi au apărut alte 14 cazuri de infectare cu tulpina Delta.

Citeste si:

GCS: Aproximativ 850 de de infectări Covid în 24 de ore

Există o creștere semnificativă a cazurilor de COVID-19. Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat miercuri 849 de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-COV 2 în 24 de ore. 154 noi infectări au fost raportate doar în Bucureşti. La ATI sunt internaţi 212 pacienţi în stare gravă, între ei sunt şi copii.

Până astăzi, 25 august, pe teritoriul României au fost confirmate 1.092.971 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.052.478 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 849 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19).

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 143 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 1.564. Dintre acestea, 212 sunt internate la ATI.

Până astăzi, 34.453 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 24.08.2021 (10:00) – 25.08.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 14 decese (7 bărbați și 7 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitale din județele Arad, Bistrița-Năsăud, Brașov, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Hunedoara, Neamț, Prahova, Ilfov și Municipiul București.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.