Poluarea aerului, în București, a atins cote alarmante. Pneumolog: Este a treia cauză de deces!

Poluarea aerului, în București, a atins cote alarmante. Pneumolog: Este a treia cauză de deces!
Poluarea aerului, în București, a atins cote alarmante. Pneumolog: Este a treia cauză de deces!

Poluarea aerului, în București, a atins cote alarmante! După ce, datele au scos la iveală că aerul din București este la fel de poluat ca cel din Australia, după incendii, specialiștii vorbesc și despre consecințele îngrijorătoare.

Poluarea aerului este a treia cauză de deces, la nivel mondial – atrage atenţia preşedintele Societăţii Române de Pneumologie, Ruxandra Ulmeanu. Potrivit acesteia, nouă din zece persoane din lume respiră aer poluat, iar peste 500 de mii de copii mai mici de cinci ani mor ca urmare a infecţiilor respiratorii provocate de poluarea aerului şi de fumatul pasiv.
”Poluarea conduce la schimbări climatice uluitoare datorită efectului de seră. Schimbările climatice și încălzirea globală cauzează mai multe decese anual, și astea sunt date ale Organizației Mondiale a Sănătății, decât trăsnetele, tornadele, cutremurele și inundațiile laolaltă. Schimbările climatice au un impact direct asupra sănătății și evident cel mai expus la aerul poluat și nu numai, plămânul. Încălzirea globală are efecte generale asupra sănătății la nivelul sistemului de sănătate, la nivelul sănătății mentale, la nivelul a tot ceea ce înseamnă sănătate la nivelul comunității, afectează aerul, apa, hrana şi locuințele,” a explicat dr. Ruxandra Ulmeanu, pentru Rador.

Limitele nivelului de poluare din Capitală au fost depășite și în unele zile au fost aproape duble, potrivit cifrelor oficiale comunicate prin sistemul de Monitorizare a Calității Aerului.

Nivelul de poluare a aerului, în București a depășit limita normală cu 700%, în noaptea 11-12 ianurie 2020, potrivit unui raport al Rețelei independente de monitorizare a calității aerului din București – airly.eu.

39 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox