joi, decembrie 2, 2021

Nivelul de poluare a aerului, în București a depășit limita normală cu 700%, în noaptea de sâmbătă spre duminică, potrivit unui raport al Rețelei independente de monitorizare a calității aerului din București

Te-ar mai interesa: Angela Similea, mesaj pentru medicul român de Ziua...

– airly.eu.

Rețeaua independentă de monitorizare a calității aerului din București – airly.eu – a înregistrat sâmbătă seară la ora zece o depășire record de până la 667% (167 ug/m3) pentru poluarea cu PM 2,5 și 478% (239 ug/m3) pentru PM10 la stația de pe bulevardul Barbu Văcărescu din Capitală.

Practic este vorba despre poluarea cu praf. Și la stația de pe Șoseaua București Târgoviște s-au înregistrat valori impresionante: depășiri de 654% (163 ug/m3) pentru poluarea cu PM 2,5 și 484% (242 ug/m3) pentru PM10.

La toate cele 16 stații s-au înregistrat depășiri între 200

Te-ar mai interesa: Remediu de excepție pentru inimă! Planta minune ca...

și aproape 700% pentru cei doi indicatori.

Rețeaua oficială de măsurare a calității aerului, aflată la Agenția pentru Protecția Mediului București, a înregistrat și ea depășiri, însă mai mici, deoarece nu este funcțională în totalitate, potrivit datelor consultate de HotNews.ro.

De exemplu, pentru poluarea cu PM 2,5 a înregistrat date o singură stație din 7, cea de la Lacul Morii, aceasta înregistrând un maxim de 111.37 µg/m³ la ora 23.00, ceea ce înseamnă o depășire de peste 400%. În ceea ce privește poluarea cu PM 10, doar 3 stații au înregistrat valori (Lacul Morii, Șoseaua Mihai Bravu și Universitate)

Te-ar mai interesa: Cu toții facem această greșeală! Cum se gătește co...

pentru acest indicator, maximul ajungând la 151µg/m³ la Universitate, ceea ce înseamnă o depășire cu 300%.

 

Te-ar mai interesa: Vaccinare obligatorie din februarie? O altă țară e...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri