Din cuprinsul articolului
Unul dintre cele mai folosite alimente în bucătărie încă din timpuri străvechi este oul, care are proprietăţi nutritive greu de egalat. De altfel, ouăle sunt considerate un adevărat superaliment, deoarece conțin aproape toate vitaminele și mineralele de care are nevoie o persoană pentru o stare optimă de sănătate.
Şi nu vă faceţi griji că veţi avea probleme cu grăsimile în sânge! Deși conțin colesterol, studiile sugerează că ouăle consumate în mod moderat nu sunt asociate cu un risc crescut de boli cardiovasculare.
Dacă nu este consumat fiert, oul poate fi prăjit în nu mai puţin de patru feluri, în funcție de textura gălbenușului pe care o preferați, de la gălbenuș lichid, până la bine făcut, conform theheirloompantry.co.
Unul din trucurile secrete pentru a face cele mai bune ouă ochiuri, adesea cunoscut doar de către bucătarii profesioniști, este adăugarea de făină în tigaie atunci când le prepari. Astfel, puțină făină adăugată în tigaia în care le gătești previne stropirea uleiului încins la prăjit. În modul acesta verifici și cât de fierbinte este uleiul și dacă este momentul potrivit pentru a le arunca în tigaie.

Deși pare o simplă mișcare, acest gest influențează în mod semnificativ aspectul și consistența ochiurilor.
Rețeță ideală pentru ouă ochiuri
Bucătarul englez Jamie Oliver a împărtășit rețeta pentru prepararea oului ochi perfect.
Pentru ouă ochiuri perfecte ai nevoie de următoarele ingrediente:
· o lingură de ulei (de măsline sau de floarea soarelui)
· ouă (de preferat de țară)
· un vârf de linguriță de sare
· piper negru proaspăt măcinat (după preferințe)
Modul de preparare:
1. Puneți tigaia la foc mediu spre mic și adăugați suficient ulei de măsline pentru a acoperi fundul. (aproximativ o lingură de ulei). Este recomandat ca tigaia să fie antiaderentă.
2. Spargeți ouăle în tigaie. Pe măsură ce uleiul devine mai fierbinte, veți vedea că începe să schimbe culoarea ouălor. Dacă uleiul începe să sară, este pentru că este prea fierbinte, iar asta înseamnă că trebuie să reduceți temperatura. Ouăle se țin la prăjit până când marginile albușurilor se întăresc, dar gălbenușul rămâne încă moale.
3. Când sunt gata, luăm tigaia de pe foc si scoatem ouale cu o spatulă. Așezați-le pe o farfurie și tamponați-le cu niște prosoape de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei. Serviți pe pâine prăjită, cu un pic de sare și piper negru.