marți, mai 30, 2023

Fructele și legumele se află pe lista celor mai sănătoase alimente. Acestea sunt recomandate zilnic, fără excepții, pentru un organism puternic. Iată care este cantitatea optimă de fructe și legume.

Din păcate, tot mai puține persoane mănâncă porția zilnică recomandată de fructe și legume. Programul haotic și produsele deja procesate ne supun, adesea, unor alegeri alimentare nesănătoase.

Te-ar mai interesa: Bucureştenii pot primi 4.000 de lei pentru a se te...

Totuși, dacă vrei să îți schimbi stilul de viață și să începi să mănânci mai sănătos este recomandat să respecți anumite cantități pentru cele mai bune rezultate.

Cantitatea recomandată de fructe și legume

Nutriționistul Marilena Oprișan, a explicat, la Antena 3, cum ar trebui consumat corect legumele și fructele, în așa fel încât aportul de vitamine să fie maximizat.

Recomandarea este să consumăm minim cinci porții pe zi de legume și fructe, sau minim 400 de grame. Recomandarea este să le consumăm în stare crudă, cât mai puțin preparate termic.

Beneficiile sunt numeroase. Dacă mă refer strict la contextul actual al imunității pe care vrem să ne-o menținem cât mai intactă, aportul de antioxidanți, vitamine, acești mirco-nutrienți care se găsesc în legume și fructe, recomandarea este să le avem în stare cât mai naturală și nu din suplimente alimentare.

Te-ar mai interesa: O nouă metodă revoluţionară de tratare a bolnavilo...

Ne ajută în procesul de digestie, conțin o cantitate mare de fibre hidro-solubile. Ne ajută în combaterea bolilor cardiovasculare, în patologii sau boli canceroase, cum ar fi cancerul de colon sau boli digestive.

Ne ajută și în combaterea procesului de îmbătrânire precoce. Studii recente arată că un consum regulat de legume și fructe combate acest proces cognitiv, combaterea Alzheimerului și alte boli degenerative neuronale„, a explicat nutriționistul.

Te-ar mai interesa: Niciun medic de familie pentru 12 localități buzoi...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private