luni, septembrie 21, 2020

Postiți, este balsam pentru corp și minte. Interviu captivant oferit de dr. Menci, așa cum este cunoscut profesorul Gheorghe Mencinicopschi.

Invitat în studioul Antena3, la emisiunea Voi cu Voicu, marele nutriționist Gheorghe Mencinicopschi a vorbit despre un lucru banal, dar care poate face minuni pentru sănătatea noastră.

În esență, postul este atribuit credincioșilor, în zilele de miercuri și vineri, zile rezervate cumpătării. Ei bine, dr. Menci promovează postul laic, obicei despre care spune că este esențial dacă dorim să ne ocolească bolile.

Citește și:

Domnia sa reiterează o afirmație. Omul rezistă la foame, nu la îmbuibare, lucru care într-adevăr trebuie să ne pună pe gânduri.

Este indicat să mâncăm ghidați de senzația naturală de foame, nu că e vreun moment al zilei și foarte important, să nu mâncăm compulsiv, lucru extrem de grav și foarte întâlnit în societatea prezentă.

Sfatul nutriționistului este următorul: încetați să mâncați seara. Dacă doriți anumite alimente, consumați-le dimineața, un stomac plin noaptea este o cale sigură spre îngrășare și boală, completează profesorul.

Citește și:

Ca recomandare fermă, dr. Menci nu aprobă mai mult de două mese pe zi, exemplu pe care însăși domnia sa îl urmează.

Așadar, două lucruri la îndemâna oricui. Post laic, două mese pe zi și multă cumpătare în rest. Este mult mai benefic pentru noi să suportăm înfometarea, decât îmbuibarea.

Emisiunea integrală o găsiți aici.

Parteneri