miercuri, martie 29, 2023

Postul intermitent implică abținerea totală sau parțială de la mâncare pentru o anumită perioadă de timp, înainte de a mânca din nou în mod regulat.

Unele studii sugerează că acest mod de a mânca poate oferi beneficii precum pierderea de grăsime, o sănătate mai bună și o longevitate crescută. Susținătorii susțin că un program de post intermitent este mai ușor de întreținut decât dietele tradiționale, controlate cu calorii.

Te-ar mai interesa: Avertisment pentru glicemie crescută: 2 semne pe c...

Experiența fiecărei persoane de post intermitent este individuală, iar stilurile diferite se vor potrivi cu diferiți oameni.

Există diverse metode de post intermitent, iar oamenii vor prefera stiluri diferite. Citiți mai departe pentru a afla despre  moduri diferite de a face postul intermitent.

1. Postește 12 ore pe zi

Regulile pentru această dietă sunt simple. O persoană trebuie să decidă și să respecte o fereastră de post de 12 ore în fiecare zi.

Potrivit unor cercetători, postul de 10-16 ore poate determina organismul să-și transforme depozitele de grăsime în energie, care eliberează cetone în sânge. Acest lucru ar trebui să încurajeze pierderea în greutate.

Te-ar mai interesa: Dormi mai mult de 8-9 ore? Află care sunt efectele...

Acest tip de plan de post intermitent poate fi o opțiune bună pentru începători. Acest lucru se datorează faptului că fereastra de post este relativ mică, o mare parte a postului are loc în timpul somnului, iar persoana poate consuma același număr de calorii în fiecare zi.

Cel mai simplu mod de a face postul de 12 ore este includerea perioadei de somn în fereastra de post.

2. Post timp de 16 ore

Postul timp de 16 ore pe zi, lăsând o fereastră de mâncare de 8 ore, se numește metoda 16:8 sau dieta Leangains.

Te-ar mai interesa: CAZ IREAL la Maternitatea din Botoșani. La doar 19...

În timpul dietei 16:8, bărbații postesc 16 ore în fiecare zi, iar femeile 14 ore. Acest tip de post intermitent poate fi util pentru cineva care a încercat deja postul de 12 ore, dar nu a văzut niciun beneficiu.

În acest post, oamenii de obicei își termină masa de seară până la ora 20:00. și apoi săr peste micul dejun a doua zi, fără a mânca din nou până la prânz.

3. Post 2 zile pe săptămână

Persoanele care urmează dieta 5:2 mănâncă cantități standard de alimente sănătoase timp de 5 zile și reduc aportul de calorii în celelalte 2 zile.

Te-ar mai interesa: Cum putem face față alergiilor sezoniere și care s...

În cele 2 zile de post, bărbații consumă în general 600 de calorii, iar femeile 500 de calorii.

De obicei, oamenii își despart zilele de post în timpul săptămânii. De exemplu, ei pot post luni și joi și pot mânca normal în celelalte zile. Ar trebui să existe cel puțin 1 zi fără post între zilele de post.

4. Post în zi alternativă

Există mai multe variante ale planului de post cu zile alternative, care implică post din două în două zile.

Te-ar mai interesa: ALERTĂ la nivel european! Substanțe cu potențial C...

Pentru unii oameni, postul cu zile alternative înseamnă evitarea completă a alimentelor solide în zilele de post, în timp ce alții permit până la 500 de calorii. În zilele de alimente, oamenii aleg adesea să mănânce cât doresc.

Un studiu raportează că postul cu zile alternative este eficient pentru pierderea în greutate și sănătatea inimii atât la adulții sănătoși, cât și la cei supraponderali. Cercetătorii au descoperit că cei 32 de participanți au pierdut în medie 5,2 kilograme (kg) pe o perioadă de 12 săptămâni.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private