sâmbătă, iulie 2, 2022

Postul negru de trei zile regenerează întregul sistem imunitar. Efect neașteptat pentru pacienții cu cancer.

Un post de trei zile reimprospateaza intregul sistem imunitar al unei persoane. Este concluzia la care au ajuns oamenii de stiinta de la University of Southern California.

Studiul arata ca infometarea organismului impulsioneaza celulele stem sa produca noi celule albe in sange, care lupta cu infectiile.

Te-ar mai interesa: De ce se umflă picioarele vara. Cauze: de la deshi...

Descoperirea, descrisa ca fiind remarcabila, arata ca regenerarea sistemului imunitar dupa un post de trei zile este posibila chiar si in cazul persoanelor in varsta.

Postul negru de trei zile regenerează întregul sistem imunitar

Oamenii de stiinta spun ca descoperirea ar putea fi benefica in special in cazul persoanelor care au sistemul imunitar deteriorat, precum pacientii cu cancer.

De asemenea, studiul poate ajuta persoanele in varsta, al caror sistem imunitar devine mai putin eficient pe masura ce imbatranesc, ceea ce ingreuneaza procesul de recuperare cand trebuie sa lupte cu bolile comune.

Cercetatorii spun ca postul „porneste un intrerupator de regenerare”, care solicita celulelor stem crearea de noi celule albe in sange, care regenereaza intregul sistem imunitar.

Te-ar mai interesa: Sfâșietor! Un tânăr de doar 20 de ani a hotărât să...

„Procesul ofera confirmare celulelor stem, iar acestea incep proliferarea si reconstructia intregului sistem”, a explicat Valter Longo, profesor de gerontologie si stiinte biologice la Universitatea din California, potrivit telegraph.co.uk.

„Vestea buna este ca organismul a scapat de partile vechi, deteriorate si ineficiente ale sistemului imunitar, in timpul postului[…] Daca incepeti postul cu un sistem imunitar puternic afectat de chimioterapie sau de procesul de imbatranire, mai multe zile de post pot genera un nou sistem imunitar”, a adaugat acesta.

Te-ar mai interesa: VIDEO șocant. Momentul în care o turistă este omor...

Perioadele lungi de post forteaza organismul sa utilizeze resursele de glucoza si de grasimi si descompune o parte semnificativa din numarul celulelor albe din sange.
In timpul fiecarui ciclu de post, aceasta epuizare de celule albe din sange induce modificari care declanseaza regenerarea, bazata pe celule stem, a unor celule noi ale sistemului imunitar.

In cadrul studiului, participantii au fost pusi sa posteasca intre 2 si 4 zile, pe o perioada de sase luni.
Oamenii de stiinta au descoperit ca postul prelungit reduce enzima PKA, care este asociata cu procesul de imbatranire si cu un hormon care creste riscul de aparitie a cancerului si a tumorilor.

Te-ar mai interesa: Cod galben și portocaliu de ploi și vijelii în jum...

„Nu am putut prezice ca postul prelungit ar putea avea asa un efect remarcabil in promovarea regenerarii, bazate pe celule stem, a sistemului hematopoietic.

Atunci cand sunteti infometat, sistemul incearca sa salveze energie si principalul lucru pe care il fac pentru a salva energie este reciclarea celulelor sistemului imunitar care nu sunt necesare, in mod special cele care sunt afectate”, a explicat Longo.

Te-ar mai interesa: Avertismentul unui medic: Nu vă autodiagnosticați!...

„Ce am observat atat in testele pe oameni, cat si in cele pe animale, este ca numarul celulelor albe din sange scade in timpul unui post prelungit. Apoi, cand incepeti sa mancati din nou, celulele revin. Am inceput sa ne gandim, de unde vin acestea?”, a mai spus Longo.

72 de ore de post protejează pacienții cu cancer de impactul toxic al chimioterapiei

„Chiar daca chimioterapia salveaza vieti, aceasta provoaca daune semnificative sistemului imunitar. Rezultatele acestui studiu sugereaza ca postul ar putea atenua o parte din efectele daunatoare ale chimioterapiei”, a declarat Tanya Dorff, profesor de medicina la USC Norris Comprehensive Cancer Center and Hospital.

„Sunt necesare mai multe studii clinice si orice interventie in dieta trebuie sa fie efectuata numai sub indrumarea unui medic[…] Investigam posibilitatea ca aceste efecte sa fie aplicabile la mai multe sisteme si organe, nu numai la sistemul imunitar”, a adaugat prof. Longo.

Cu toate acestea, unii experti din Marea Britanie au fost sceptici in ceea ce priveste studiul.

Dr. Graham Rook, profesor de imunologie la University College London, a spus ca studiul suna „improbabil”.

Chris Manson, profesor de medicina regenerativa la UCL a spus: „Avem niste date interesante aici. Acestea arata ca postul reduce numarul si marimea celulelor[…] Cu toate acestea, nu sunt sigur ca postul este cea mai buna idee. Cred ca este de preferat sa mancam in mod regulat.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private