luni, aprilie 12, 2021

Posturile de președinte și vicepreședinte al Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) au fost scoase la concurs. Cine se poate înscrie? Condițiile sunt foarte stricte

Ministerul Sănătății a scos luni la concurs posturile de președinte și de vicepreședinte al Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), la care se pot înscrie

DOAR absolvenți de medicină, economie sau drept, fără a se ține seama de atribuțiile acestei instituții în domeniul protejării sănătății publice.

“Astfel, deși reglementează domeniul medico-farmaceutic, tocmai acei specialiști nu pot participa la examenul de ocupare, respectiv farmaciști, biologi, chimiști sau chiar ingineri, dacă ne referim la domeniul dispozitivelor medicale pe care, de asemenea, îl controlează”, a afirmat fostul președinte ale ANMDM, Nicolae Fotin, pentru 360medical.ro.

Deși guvernul actual este demis, Ministerul Sănătății a impus un calendar rapid al concursului: candidații trebuie

să depună dosarele săptămâna aceasta, iar rezultatele urmează să fie anunțate în 14 noiembrie.

Astfel, Ministerul a scos luni la concurs  postul de președinte și cele două posturi de vicepreședinte – unul pentru activităţile specifice științifice din domeniul medicamentelor de uz uman şi dispozitivelor medicale și unul pentru activitățile tehnico-administrative care susţin activităţile specifice științifice.

Candidații la funcția de președinte trebuie să îndeplinească patru condiții specifice:

  • să fie absolvenți de studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii

    superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în domeniul medicină, economicofinanciar sau juridic.

  • să fie absolvenţi cu diplomă ai studiilor universitare de master sau doctorat în domeniul managementul sanitar, economic, resurselor umane, administrativ, psihologie sau juridic sau al unor cursuri de perfectionare în management.
  • să aibă o vechime în muncă de minimum 10 ani.
  • să aibă o vechime în funcții de conducere de minimum 5 ani.

Candidații la cele două poziții de vicepreședinte trebuie să îndeplinească primele două condiții, în timp ce condițiile de

vechime sunt mai puțin restrictive: vechime în muncă de minimum 5 ani și vechime în funcții de conducere de minimum 1 an.

Ministerul Sănătății a pregătit un concurs rapid pentru ocuparea celor trei funcții de conducere în cadrul ANMDMR.

Astfel, dosarele de înscriere la concurs se vor depune în perioada 21-25 octombrie 2019, la sediul Ministerului Sănătății, în 28 și 29 octombrie are loc verificarea îndeplinirii condiţiilor de către candidaţi, în 6 noiembrie are loc proba scrisă, iar în 12 noimbrie este programat interviul de selecție.

Rezultatele concursului vor fi afișate în 14 noiembrie.

Ultimele stiri

Parteneri