joi, septembrie 29, 2022

Ministerul Sănătății a scos luni la concurs posturile de președinte și de vicepreședinte al Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), la care se pot înscrie DOAR absolvenți de medicină, economie sau drept, fără a se ține seama de atribuțiile acestei instituții în domeniul protejării sănătății publice.

“Astfel, deși reglementează domeniul medico-farmaceutic, tocmai acei specialiști nu pot participa la examenul de ocupare, respectiv farmaciști, biologi, chimiști sau chiar ingineri, dacă ne referim la domeniul dispozitivelor medicale pe care, de asemenea, îl controlează”, a afirmat fostul președinte ale ANMDM, Nicolae Fotin, pentru 360medical.ro.

Te-ar mai interesa: Unde doare colonul și de ce apare durerea. Atenție...

Deși guvernul actual este demis, Ministerul Sănătății a impus un calendar rapid al concursului: candidații trebuie să depună dosarele săptămâna aceasta, iar rezultatele urmează să fie anunțate în 14 noiembrie.

Astfel, Ministerul a scos luni la concurs  postul de președinte și cele două posturi de vicepreședinte – unul pentru activităţile specifice științifice din domeniul medicamentelor de uz uman şi dispozitivelor medicale și unul pentru activitățile tehnico-administrative care susţin activităţile specifice științifice.

Candidații la funcția de președinte trebuie să îndeplinească patru condiții specifice:

Te-ar mai interesa: Inovațiile medicale în tratamentul cataractei: pac...

  • să fie absolvenți de studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în domeniul medicină, economicofinanciar sau juridic.
  • să fie absolvenţi cu diplomă ai studiilor universitare de master sau doctorat în domeniul managementul sanitar, economic, resurselor umane, administrativ, psihologie sau juridic sau al unor cursuri de perfectionare în management.
  • să aibă o vechime în muncă de minimum 10 ani.
  • să aibă o vechime în funcții de conducere de minimum 5 ani.

Candidații la cele două poziții de vicepreședinte trebuie să îndeplinească primele două condiții, în timp ce condițiile de vechime sunt mai puțin restrictive: vechime în muncă de minimum 5 ani și vechime în funcții de conducere de minimum 1 an.

Ministerul Sănătății a pregătit un concurs rapid pentru ocuparea celor trei funcții de conducere în cadrul ANMDMR.

Astfel, dosarele de înscriere la concurs se vor depune în perioada 21-25 octombrie 2019, la sediul Ministerului Sănătății, în 28 și 29 octombrie are loc verificarea îndeplinirii condiţiilor de către candidaţi, în 6 noiembrie are loc proba scrisă, iar în 12 noimbrie este programat interviul de selecție.

Te-ar mai interesa: Declarația șocantă a preotului Visarion Alexa: „So...

Rezultatele concursului vor fi afișate în 14 noiembrie.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private