joi, iunie 24, 2021

Oamenii de știință din Marea Britanie au mai făcut o descoperire revoluționară. Poate fi identificat gradul de risc de a dezvoltat unul dintre cele mai agresive tipuri de cancer.

Bărbații sunt cei care

vor beneficia de această descoperire, întrucât vizat este cancerul de prostată.

Se pare că analiza salivei poate ajuta la identificarea rapidă a bărbaţilor mai predispuşi la apariţia cancerului la prostată. Savanţii din Marea Britanie au descoperit o serie de schimbări genetice care fac ca ocurenţa bolii să fie de patru ori mai probabilă.

Cancerul la prostată este cea mai comună formă de cancer printre bărbaţii din ţările dezvoltate.

Se crede că moștenirea genetică determină jumătate din riscul apariției acestei maladii.

Prin studierea informaţiei genetice a 140.000 de bărbaţi, inclusiv

80.000 care au avut cancer la prostată, cercetătorii de la ICR (Institute of Cancer Research) din Londra şi de la Universitatea Cambridge au identificat 63 de noi schimbări genetice care potențează acest risc, potrivit The Independent.

Rezultatele, publicate recent în jurnalul Nature Genetics, se adaugă celor 100 de gene care erau deja asociate cu boala.

Identificarea bărbaţilor cu risc crescut va permite sistemului de sănătate să îi prioritizeze pentru analize regulate în vederea depistării precoce a cancerului.

În plus, cei cu risc scăzut vor fi scutiţi de proceduri invazive şi inutile, ușurând

astfel experiențele pacienților, iar banii de la fondul de sănătate se vor duce exact pentru analizele necesare pacienților, economisindu-se astfel sume importante.

Ultimele stiri

Parteneri