miercuri, august 17, 2022

Desertul este o parte importantă a unui stil de viață sănătos. Organismul nostru are nevoie de zaharuri pentru a fi echilibrat, însă este indicat să consumăm produse cât mai curate și sănătoase. Ciocolata este un astfel de aliment!

Ciocolata, de preferat neagră, cu un conținut de cacao de peste 70%, este unul dintre cele mai sănătoase deserturi. Cu toate acestea, deoarece este dens din punct de vedere caloric, este complicat să ne oprim la cantitatea recomandată: numai 3-4 pătrățele.

Te-ar mai interesa: Previziuni apocaliptice: Vin extratereștii, iar pr...

Adesea, cantitatea este depășită, ciocolata fiind un desert absolut irezistibil. Dacă îți place foarte mult, însă nu vrei să iei în greutate, ai putea încerca să limitezi conținutul caloric. Iată cum poți face asta!

Cum reduci densitatea calorică a ciocolatei?

Mihaela Bilic, nutriționist, oferă o alternativă pentru iubitorii de ciocolată. Aceasta poate fi consumată fără grijă dacă este…diluată! Iată cum este posibil!

„Mousse au chocolat, cea mai “ușoară” variantă de ciocolată.

Nu am fost niciodată un mare fan al ciocolatei, cu toate că este plină de beneficii pentru sănătate, un desert premium! Fiind un produs cu densitate calorică mare, hrănitor și concentrat într-un volum mic, singura problemă vine din cantitate- cum reușești să te limitezi doar la 3-4 cubulețe de ciocolată?!

Te-ar mai interesa: Diabet de tip 2: planta mai puțin cunoscută, benef...

Rezolvarea au găsit-o tot francezii, când au inventat o spumă diafană și pufoasă de ciocolată, celebrul mousse au chocolat. Ciocolată expandată cu aer înseamnă caloriile reduse la un sfert: 135cal/100g față de 550-600 cal pentru ciocolata clasică, fie ea și neagră.

ciocolata neagră este

Inclusiv ambalajul are avantaje: ciocolata se găsește în tablete de 80-100g, care înseamnă 4 porții, în schimb mousse-ul de ciocolată este ambalat în porții individuale de 60g, care înseamnă 80 cal. Răsfăț garantat, sănătos și echilibrat! Singurul dezavantaj (că trebuia să fie și un minus) este că nu prea se găsește și nici foarte ieftin nu e. Dar mergem pe principiul rar, puțin și bun”, scrie nutriționistul pe o rețea de socializare.

Te-ar mai interesa: A vrut să arate bine, iar acum medicii i-au mai da...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private