Sari la conținut

De ce nu se păstrează ciocolata în frigider

De ce nu se păstrează ciocolata în frigider a explicat Luke Owen Smith, ”expert în ciocolată”. Păstrarea alimentelor proaspete poate fi uneori dificilă. Laptele se acrește dacă este păstrat prea mult timp, salata verde se veștejește, iar pâinea se mucegăiește dacă este expusă la aer mai multe zile.

Când alimente sunt ținute la temperaturi sau în medii care nu le sunt favorabile, lucrurile se înrăutățesc. Ciocolata este unul din aceste produse care riscă să-și modifice proprietățile dacă ajunge unde nu trebuie, potrivit Mashed.

Ciocolata este sensibilă la mediul în care este păstrată

Ciocolata este foarte sensibilă la efectele adverse ale căldurii persistente și ale altor condiții neprielnice. Transformându-se într-o masă curgătoare la primul semn al unei temperaturi ridicate, ciocolata se poate modifica substanțial și dacă trece prin frigider. Unii experți au sugerat că acest lucru poate face mai mult rău decât bine atunci când vine vorba de ciocolată.

Frigul poate altera gustul ciocolatei, dându-i o aromă fadă.

The Sun scrie că păstrarea ciocolatei în frigider, chiar și când afară este caniculă, nu este neapărat cel mai bun lucru pentru ea. Luke Owen Smith, ”expert în ciocolată” spune că frigul poate altera gustul ciocolatei, dându-i o aromă fadă. Frigiderul trebuie folosit numai când temperaturile ajung la aproximativ 27 de grade Celsius. Smith recomandă păstrarea ciocolatei într-un loc întunecat și răcoros.

Evitați expunerea ciocolatei la umezeală și razele soarelui

Se recomandă evitarea umezelii și a razelor soarelui atunci când alegeți un loc pentru păstrarea ciocolatei. Dacă totuși trebuie păstrată la frigider, asigurați-vă că este pusă într-un recipient sigilat, pentru a împiedica pătrunderea umezelii. Dați apoi ciocolatei timp să ajungă la temperatura camerei, înainte de a o mânca pentru a preveni deteriorarea aromei.

Experții spun că untul de cacao din ciocolată poate absorbi arome și mirosuri de la alte alimente, ceea ce înseamnă că păstrarea ciocolatei în frigider ar putea duce la atragarea unei varietăți de gusturi neașteptate. De asemenea, textura ciocolatei poate fi afectată de refrigerare, ceea ce duce la modificări ale zahărului din interior, lăsând senzația de gust nisipos.

Ciocolata poate fi consumată fără a ne îngrășa

Mihaela Bilic ne spune cum ne putem bucura de acest desert delicios, fără să ne îngrășăm
Ciocolata este un aliment funcțional cu beneficii reale pentru sănătate și indice glicemic scăzut (IG=25). Cat despre calorii nu merită numărate, atâta timp cat porția corectă înseamnă 30g (2-3 pătrățele). Ciocolata are densitate calorică mare (calorii multe concentrate într-un volum mic), asemănător cu oleaginoasele de tip măsline, migdale, nuci, semințe.

Cum facem să mai reducem din această densitate calorică? Ei bine, ați ghicit: o diluăm cu apă. Cele câteva bucățele de ciocolată pe care de obicei le înghițim rapid, nemestecate, se pot transforma într-o ceașcă de lichid ce poate fi savurat pe îndelete, timp de câteva minute. Consumând ciocolată caldă, adică ciocolată transformată într-un lichid, reduceți la un sfert conținutul de calorii.

Cum preparăm ciocolata caldă

Ca variante de rețete în loc de apă puteți dilua ciocolata cu lapte- laptele înseamnă 87% apă. Ciocolata neagră se topește fie la microunde, fie în bain-marie. Atenție la cuptorul cu microunde, setați puterea la maxim 500W și mestecați des, din minut în minut. Pentru 25g ciocolată folosiți 100 ml lichid.

În funcție de preferințele personale, fiecare este liber să adauge suplimentar ingrediente care să aducă un plus de aromă: vanilie, scorțișoară, rom, coniac, frișcă, caramel- orice combinație vă face plăcere, totul e permis! Nu mai spun că puteți înmuia în ciocolata caldă bucățele de fructe sau biscuiți, bezea, turtă dulce sau cozonac… S-a deschis sezonul sărbătorilor de iarnă, răsfățați-vă cu o ceașcă de ciocolată fierbinte și parfumată- plăcere diluată, nevinovată și garantată!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel