Sari la conținut

Povestea bărbatului care s-a pensionat după 26 de ani de concedii medicale! Cum a reușit să fenteze sistemul medical?

Povestea care a stârnit revoltă în Italia. Un bărbat a povestit cu mândrie cum a reușit să stea 26 de ani în concediu medical, iar la vârsta de 60 de ani s-a pensionat.

Carlo Cani a declarat pentru publicatia La Stampa ca adesea statea acasa si asculta jazz.

„Am ajuns la varsta pensionarii fara sa muncesc cine stie ce. Am urat sa muncesc in subteran. Din prima clipa am inteles ca viata printre carbuni nu este pentru mine. Asa ca am inventat tot ce mi-a venit in minte, ma loveam intentionat la deget pentru ca nu puteam sa lucrez cu el umflat. Cu alte ocazii imi frecam ochii cu praf de carbune. Pur si simplu nu-mi placea sa muncesc, mai ales nu in mina”, a povestit cu sinceritate acesta.

Cazul său a stârnit indignare în rândul conaționalilor săi, întrucât bărbatul beneficiază de pensia întreagă, în contextul în care în Italia șomajul se apropie de 50%, după cum relatează publicația La Stampa.

Minerul leneș a stat timp de 26 de ani a stat în concediu medical invocând diferite probleme de sănătate, precum afecţiuni ale ochilor cauzate de praful de cărbuni, amnezie, hemoroizi, faptul că suferă de claustrofobie, iar lista poate continua.

„Am inventat totul – amnezie, dureri, hemoroizi, mă clătinam ca și cum aș fi fost beat. M-am lovit cu degetul mare de un perete și, evident, nu poți lucra cu degetul mare umflat.

Alteori îmi frecam ochii cu praf de cărbune. Pur și simplu nu-mi plăcea munca – să fiu miner nu era o meserie pentru mine.”, a declarat Carlo Cani pentru cotidianul La Stampa.

Vârsta de pensionare în Uniunea Europeană

Vârsta medie de pensionare pentru bărbați și femei din Uniunea Europeană este de 65 de ani, după cum se dorește și în România. Astfel, până în anul 2030, Ministrul Muncii promite că vom ajunge la standarde europene, din acest punct de vedere.

„Am ajuns la vârsta de pensionare fără să lucrez aproape niciodată. Am urât să fiu în subteran. Încă de la început, nu am avut nicio afinitate pentru cărbune.

Oamenii de pe aici sunt absolut furioși din cauza acestui lucru – să se gândească că cineva poate să chiulească de la muncă atât de mult timp și totuși să primească pensia.

Pare chiar să fie mândru de acest fapt. este rușinos. […] Aceasta este o regiune săracă și nu există locuri de muncă. Toți tinerii pleacă și se mută în Anglia și Germania.”, a mai spus Carlo Cani.

Potrivit datelor comunicate de Consiliul European, media de 65 de ani poate fi întâlnită și în țările: Belgia, Cehia, Cipru, Danemarca, Luxemburg, Olanda, Slovenia.

Țările cu cele mai mari vârste de pensionare din Uniunea Europeană sunt: Germania cu 65,6, Grecia cu până la 67 de ani, Irlanda cu 66, Islanda și Italia cu 67, Portugalia cu 66,5 și Suedia cu până la 67 de ani.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel