Sari la conținut

Povestea de groază a unei actrițe din Ucraina, capturată de ruși. Anastasia: „Rușii au folosit localnicii pe post de scut”

Războiul lui Putin a început să lase urme adânci în inimile ucrainenilor, capturați de soldații ruși.   Anastasia Pustovit, faimoasă actriță din Ucraina, a povestit clipele de groază pe care le-a trăit în timp ce rușii au ținut-o sechestrată într-un buncăr. A văzut oameni răspuși de gloanțe și răniți cusuți cu ață de pescuit. Ea mai spune că rușii au folosit localnicii pe post de scut.

„Oamenii se gândesc la cei care au rămas acasă. Atât cei cu care m-am întâlnit astăzi la centrul de ajutor, cât și Anastacia, același lucru l-au spus: „Ne-au rămas acasă rude care stau și se ascund de bătaia gloanțelor, Anastacia susține că atunci când a intrat în Liov primul lucru pe care l-a făcut, alături de părinți și de ceilalți care au reușit să scape, a fost să intre într-un magazin și au văzut mâncare de bebeluși. Așa și-au adus aminte de bebelușii care au rămas în buncăr, buncărul care pentru câteva zile a stat sub ocupația rușilor”, a spus Ana Maria Roman.

Citeste si:

După începerea războiului, tânăra actriţă a fugit împreună cu părinții ei care locuiesc lângă Kiev, la aproximativ 10 km de Bucha.

„În data de 3 martie, la noi au ajuns trupele ruse. Era o coloană mare de tehnică, noi nu am avut practic posibilitatea să ne apărăm. Am trăit acolo trei zile, așteptând când, de fapt, o să ne împuște”, mărturisește actrița, potrivit Anttena 3.

Rușii au folosit localnicii pe post de scut. S-au ascuns în spatele lor ca forțele ucrainene să nu poată să intre în localitate şi să tragă.

„Unul dintre voluntarii noștri care a adus mâncare și apă la o școală unde au fost foarte mulți oameni, a fost împușcat chiar sub privirile soției sale. Asta au făcut rușii care au tras în mașină. Pe urmă au tras în adăpost, dar oamenii au rămas vii. Ulterior noi ne-am ascuns în adăpost, iar peste o zi întregul adăpost a fost acaparat, am fost luați prizonieri”, își amintește Anastacia.

Cum a reușit să scape din infern?

„Echipa noastră de opt oameni a înțeles că aici nu va fi sigur. Am fugit pe celălalt capăt al satului. Ne-am simțit vinovați pentru că am trăit în acest adăpost 10 zile. Cu noi au fost mame și copii! Atunci când am ajuns în Liov, am intrat în magazin și am văzut hrană pentru bebeluși și am stat în mijlocul magazinului și am plâns”, a rememorat ea.

Celebra actriță trăiește acum în Liov alături de părinți și încearcă să ajute refugiații care se adăpostesc în această zonă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.